پزشكان معتقدند مصرف غذاهای فیبردار علاوه بر حفظ سلامت بدن؛ در كنترل دیابت و سلامت روده نقش مهمی دارند.
به گزارش خبرنگار حوزه كلینیك گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، مصرف غذاهای فیبردار با اثرات مثبتی برای سلامتی همراه است و پزشكان بر این باورند كه ارتباط شگفت انگیزی بین دیابت، میكروبیوم روده و متابولیسم وجود دارد؛ خوردن غذاهای مناسب برای سلامت رودهها به بدن شما كمك میكند تا با دیابت مبارزه كنید بر اساس آمار مركز كنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) مشخص شده است كه 34 میلیون (تقریباً یك نفر از هر 10) آمریكایی دیابت دارند.
كولین كاتكلیف، زیستشناسی است كه بر تحقیقات بیوشیمیایی و متابولیك تمركز دارد و او میگوید كه تحقیقات جدیدی وجود دارد كه نشان میدهد میكروبیومها در پیشگیری از دیابت نقش دارند و برخی از بیماران برای مدیریت بهتر قند خون خود به روشهایی علاوه بر انسولین روی میآورند.
اما شاید سوال باشد كه با توجه به این امر چه روشی را اكثر افراد میتوانند به راحتی برای پیشگیری از دیابت اتخاذ كنند؟ در پاسخ به این سوال كاتكلیف توصیه میكند كه یكی از روشهایی موثر در سلامت روده و پیشگیری از دیابت استفاده از غذاها، میوهها و حبوبات با فیبر فراوان است. فیبر منجر به حفظ سلامت روده و كاهش جذب قند در بدن میشود. به این منظور این زیست شناس، پنج مورد مهم از میوهها و حبوبات سرشار از فیبر را برای شما معرفی میكند.
1. سیب
سیب سرشار از ویتامینها، مواد معدنی، عناصر مغذی و تركیبات آلی باارزش است؛ ویتامین c، ویتامین K، ویتامین B6 و ریبوفلاوین از ویتامینهای موجود در این میوه هستند؛ پتاسیم، مس، منگنز و منیزیم مواد معدنی مفیدی هستند كه در سیب یافت میشوند و سیب در واقع در راس میوههای سرشار از فیبر قرار دارد و مصرف یك وعده سیب، 12 درصد از نیاز روزانهی ما را به فیبر تأمین میكند.
2. جو و جو دو سر
جو و به ویژه جو دو سر نیز یك منبع بسیار عالی برای فیبر فراوان است؛ فیبر نامحلول جو باعث بهبود كار دستگاه گوارش شده، فعالیت رودهها را توان بخشیده و در درمان یبوست بسیار مفید است این غله با جذب آب باعث نرمی مزاج شده و فعالیت رودهها را بالا میبرد و از انواع بیماریها از جلمه افزایش قند جلوگیری میكند پس بهتر است از جو در انواع سوپها استفاده یا نان جو را جایگزین نان سفید كرد.
3. هویج
هویج یكی دیگر از منابع مهم برای فیبر فراوان است این سبزی ریشهای خوش رنگ و لعاب است و علاوه فیبر بالا منبع سایر مواد مغذی مختلف از جلمه بتاكاروتن، ویتامین k1، پتاسیم و آنتی اكسیدانهای گوناگون است پس بهتر است از هویج در سوپها و سالاد استفاده كرد. بد نیست بدانید پتاسیم در خوراكیهای زیادی یافت میشود.
4. نخود فرنگی
نخودفرنگی نه تنها میتواند به بسیاری از غذاها طعم معطری بدهد، بلكه به باور متخصصان تغذیه و سلامت یك فنجان نخودفرنگی حاوی هفت گرم فیبر است. نخود فرنگی همچنین ممكن است كلسترول بد را كاهش دهد و باعث ایجاد احساس سیری میشود و از پر خوری جلوگیری كرده منجر به كاهش وزن نیز میشود.
5.پسیلیوم یا اسفرزه
پیسیلیوم سرشار از فیبر فراوان و خواص مفید زیادی است. به دلیل خاصیت قابلیت حل شدن در آبی كه دارد، میتواند با جذب آب تبدیل به تركیبی غلیظ و چسبناك شود كه در برابر هضم شدن در روده كوچك مقاومت میكند. این مقاومت در برابر هضم شدن، به تنظیم كلسترول بالا، تری گلیسیرید و سطح قند خون كمك میكند. همچنین در كاهش وزن و درمان یبوست بسیار موثر خواهد بود. برخلاف منابع دیگر فیبری، اسفرزه حساسیت زا نیست و با بدن اكثر افراد سازگار است.