رئیس گروه بهبود تغذیه مركز بهداشت خوزستان با تاكید بر لزوم اصلاح عادات غذایی، گفت: مادران باید برای تغذیه سالم فرزندانشان برنامهریزی كنند و با هم هماهنگ باشند.
مهنوش صاحبدل در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اهمیت تغذیه نوجوانان، اظهاركرد: افراد بالای پنج سال دانشآموز محسوب میشوند و اضافه وزن و چاقی در این دوران بسیار مهم است.
وی افزود: از سال 95 برنامهای با عنوان "ایران اكو" در راستای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی كودكان پنج تا 18 سال و همچنین كنترل اضافه وزن و چاقی این افراد در حال اجرا است تا این كودكان رشد طبیعی داشته باشند؛ با اجرای این برنامه توانستهایم شاخص اضافه وزن و چاقی این گروه را متوقف كنیم.
رئیس گروه بهبود تغذیه مركز بهداشت خوزستان گفت: سال گذشته نیز آموزش و پرورش برنامهای تحت عنوان "كوچ، كنترل وزن و چاقی" را در راستای كاهش 3 درصدی این شاخص اجرا كرد. با اجرای این دو برنامه تلاش میشود از انجام عادات اشتباهی كه در اضافه وزن و چاقی تاثیر دارند، جلوگیری شود.
صاحبدل بیان كرد: بسیار دیده میشود كه مادران برای فرزندانشان كیك و آبمیوه صنعتی به عنوان صبحانه تهیه میكنند در حالی كه این آبمیوه جای آبمیوه طبیعی را نمیگیرد و كیك هم نمیتواند جای یك لقمه حاوی مواد غذایی صحیح را بگیرد و تنها با مصرف مواد غذایی سالم، كالری به كودكان داده میشود.
وی افزود: گاه دیده میشود كه یكی از افتخارات خانوادهها این است كه فرزندشان به تنهایی یك پیتزا میخورد در حالی كه این این موضوع ایراد است؛ خانوادهها باید متوجه شوند كجای كار اشتباه است كه كودك این قدر پر اشتها شده است.
رئیس گروه بهبود تغذیه مركز بهداشت خوزستان با بیان اینكه راهكار مهم این مساله اصلاح عادات غذایی خانوادهها است، گفت: مادران همان گونه كه برای درس یا دیگر كارهای فرزندانشان با هم هماهنگ میكنند باید برای تغذیه سالم فرزندانشان نیز برنامهریزی كنند و با هم هماهنگ كنند تا فرزندشان در مدرسه یا مهدكودك فست فود یا آبمیوه صنعتی و مواد غذایی ناسالم همراه خود نداشته باشند. این كار موجب تشویق نوجوانان برای مصرف تغذیه سالم و ترویج مصرف این مواد غذایی میشود.
صاحبدل افزود: معلمان نیز میتوانند در این زمینه نقش ایفا كنند تا تغذیه و نسل آینده سالمی داشته باشیم.