با این نوشیدنی‌ها ذهن خلاق داشته باشید

فواید نوشیدن چای قابل‌توجه است و شامل مواردی ازجمله زندگی طولانی‌تر و سالم‌تر، كاهش فشار خون، كاهش خطر بیماری قلبی و افزایش كاهش وزن می‌شود اما كدام چای با كاهش اضطراب، افزایش خلاقیت، حافظه و سلامت روان مرتبط است.

1400/08/10
|
10:57

به نقل از سایكولوژی نیوز، چای سبز، چای اولانگ، چای نعناع فلفلی یا چای ماچا و بسیاری از انواع مختلف چای با تغییرات روانی مثبت مرتبط هستند كه در ذیل به معرفی برخی فواید این چای‌ها اشاره شده است.

چای سبز، سیاه و اولانگ با آلزایمر مبارزه می‌كنند

بر اساس نتایج تحقیق فنگ و همكاران وی در سال 2016، نوشیدن چای با كاهش چشمگیر خطر ابتلا به اختلالات شناختی در افراد مسن مرتبط است. نتایج این تحقیق چینی نشان داد كه یك فنجان چای در روز، زوال شناختی افراد بالای 55 سال را تا 50 درصد كاهش می‌دهد و در میان افرادی كه زمینه ژنتیكی در ابتلا به آلزایمر دارند، این كاهش خطر به 86 درصد افزایش می‌یابد.

دانشمندان همچنین دریافتند یكی از تركیبات طبیعی چای سبز ممكن است در نهایت راهی برای درمان بیماری آلزایمر ارائه دهد. نتایج تحقیقات راشورث و همكاران وی در سال 2013 نشان داده است كه یكی از اجزای چای سبز به نام اپی گالوكاتچین_3_گالات (EGCG) می‌تواند تشكیل پلاك‌ها در مغز كه باعث مرگ سلول‌ها می‌شود را مختل كند. در نهایت مصرف چای ممكن است به درمان بیماری فلج كننده نیز كمك كند.

چای برای مغزهای مسن مفید است

در حالی كه باید منتظر پیشرفت تحقیقات در درمان بیماری آلزایمر باشیم، مشخص شده است كه چای اثرات فوری‌تری دارد. نتایج تحقیق با 2031 شركت‌كننده بین 70 تا 74 سال نشان داد، افرادی كه چای می‌نوشند (چای حاوی پلی‌فنول‌های ریز مغذی مانند EGCG ) عملكرد شناختی بهتری دارند.

شایان‌ذكر است، پلی‌فنول‌ها در كاكائو و قهوه نیز وجود دارد.

چای ماچا برای اضطراب مفید است

نتایج تحقیقات نشان می‌دهد نوعی چای سبز به نام ماچا برای اضطراب مفید است. كوراچی و همكاران وی در سال 2019 با تحقیق بر روی موش‌ها نشان دادند، چای سبز ماچا كه سابقه طولانی استفاده دارویی در ژاپن دارد، اثر آرام‌بخش بر افراد می‌گذارد. این چای دارای یك ماده فعال است كه گیرنده‌های دوپامین و سروتونین را تحریك می‌كند و هر دو با رفتارهای مضطرب مرتبط هستند.

لازم‌به‌ذكر است، ماچا به شكل پودر ریز آسیاب‌شده‌ای است كه از درخت كوچك كاملیا سیننسیس كه همه چای‌ها از آن تهیه می‌شوند حاصل می‌شود.

چای سیاه برای خلاقیت مفید است

نتایج تحقیقات هوانگ در سال 2018 نشان داده است كه نوشیدن چای نوعی خلاقیت به نام «تفكر واگرا» را افزایش می‌دهد. خلاقیت واگرا به ایجاد پاسخ‌های بالقوه زیادی برای یك مشكل اشاره دارد.

چای سیاه، سبز و اولانگ برای كارایی مغز مفید هستند

نتایج تحقیقات نشان داده است، افرادی كه به‌طور معمول چای می‌نوشند مغز كارآمدتری دارند. لی و همكاران وی در سال 2019 بیان كردند: افرادی كه بیش از سه یا چهار بار در هفته چای می‌نوشند مغز سازمان یافته‌تری دارند.

نتایج تحقیقات پیشین نشان داد، نوشیدن چای با خلق‌وخوی بهتر، كاهش مرگ‌ومیر و محافظت در برابر زوال شناختی مرتبط  است؛ این فواید مربوط به انواع چای مانند اولانگ، چای سیاه و سبز بود. محققان اظهار كردند: افرادی كه چای می‌نوشیدند، اتصال عملكردی بهتری در یك مدار در مغز به نام شبكه حالت پیش‌فرض داشتند.

بسیاری از چای‌ها برای عملكرد شناختی مفید هستند

چای باعث می‌شود احساس هوشیاری كنید اما این به چیزی بیش از كافئین مربوط می‌شود. بسیاری از چای‌های مختلف ازجمله چای سبز، چای ماچا، چای سیاه و چای اولانگ حاوی سطوح بالایی از تیانین یك آمینو اسید تقریبا منحصر به فرد هستند. اگرچه ما در مورد اثرات تیانین بسیار كمتر از كافئین می‌دانیم اما مطالعات متعددی وجود دارد كه نشان می‌دهد این ماده با افزایش عملكرد شناختی مرتبط است.

چای سبز حافظه فعال را بهبود می‌بخشد

ما می‌دانیم كه عصاره چای سبز می‌تواند حافظه كاری را بهبود بخشد (اشمیت و همكاران، 2014) حافظه كاری مكان نگهداری اجزای اطلاعات بصری، كلامی یا سایر اطلاعات در ذهن است. حافظه كاری بهتر با بهبود یادگیری، توجه و سایر نتایج حیاتی مرتبط است.

افراد شركت‌كننده در این مطالعه نه تنها پس از مصرف چای سبز در آزمایش‌ها بهتر عمل كردند بلكه مصرف چای باعث تقویت ارتباط بین نواحی پیشانی و جداری مغز نیز شد.

چای بابونه آرامش و چای نعناع هیجان ایجاد می‌كند

هم چای بابونه و هم چای نعناع روی خلق‌وخوی و حافظه تاثیر می‌گذارند. نتایج یك مطالعه نشان می‌دهد كه چای نعناع می‌تواند هوشیاری را بهبود بخشد در حالی كه بابونه واقعا تاثیری آرام‌بخش دارد.

دكتر مارك ماس، یكی از محققان این تحقیق توضیح داد: نعناع فلفلی به عملكرد در هوشیاری روانی یا ذهنی شهرت دارد. حس زندگی ایجاد می‌كند و باعث می‌شود كمی سبك‌تر شوید. ما سعی كردیم این موارد را با چای نعناع فلفلی یا چای بابونه كه نوشیدنی آرام‌تری است مورد آزمایش قرار دهیم و افراد دریافت‌كننده را تحت آزمایش‌های رایانه‌ای قرار دهیم. ما متوجه شدیم افرادی كه چای نعناع نوشیده بودند حافظه بلندمدت بهتری داشتند. آنان توانستند كلمات و تصاویر بیشتری كه مشاهده كرده بودند را به خاطر بسپارند.

تیانین با اثر آرام‌بخش چای مرتبط است

اثر آرام‌بخش معروف چای بابونه و بسیاری از انواع دیگر تا حدی از تیانین ناشی می‌شود. هنگامی كه تیانین به افراد داده شود، مغز آنان امواج آلفا بیشتری را نشان می‌دهد كه بیانگر آرامش بدون خواب آلودگی است.


سرویس‌های خبریآخرین اخباردوشنبه 10 آبان 1400 - 10:50 GMT 07:20

 دوشنبه / 10 آبان 1400 / 09:57 دسته‌بندی: خراسان رضوی كد خبر: 1400081006991 خبرنگار : 50072

با این نوشیدنی‌ها ذهن خلاق داشته باشید

ایسنا/خراسان رضوی فواید نوشیدن چای قابل‌توجه است و شامل مواردی ازجمله زندگی طولانی‌تر و سالم‌تر، كاهش فشار خون، كاهش خطر بیماری قلبی و افزایش كاهش وزن می‌شود اما كدام چای با كاهش اضطراب، افزایش خلاقیت، حافظه و سلامت روان مرتبط است.

به نقل از سایكولوژی نیوز، چای سبز، چای اولانگ، چای نعناع فلفلی یا چای ماچا و بسیاری از انواع مختلف چای با تغییرات روانی مثبت مرتبط هستند كه در ذیل به معرفی برخی فواید این چای‌ها اشاره شده است.

چای سبز، سیاه و اولانگ با آلزایمر مبارزه می‌كنند

بر اساس نتایج تحقیق فنگ و همكاران وی در سال 2016، نوشیدن چای با كاهش چشمگیر خطر ابتلا به اختلالات شناختی در افراد مسن مرتبط است. نتایج این تحقیق چینی نشان داد كه یك فنجان چای در روز، زوال شناختی افراد بالای 55 سال را تا 50 درصد كاهش می‌دهد و در میان افرادی كه زمینه ژنتیكی در ابتلا به آلزایمر دارند، این كاهش خطر به 86 درصد افزایش می‌یابد.

دانشمندان همچنین دریافتند یكی از تركیبات طبیعی چای سبز ممكن است در نهایت راهی برای درمان بیماری آلزایمر ارائه دهد. نتایج تحقیقات راشورث و همكاران وی در سال 2013 نشان داده است كه یكی از اجزای چای سبز به نام اپی گالوكاتچین_3_گالات (EGCG) می‌تواند تشكیل پلاك‌ها در مغز كه باعث مرگ سلول‌ها می‌شود را مختل كند. در نهایت مصرف چای ممكن است به درمان بیماری فلج كننده نیز كمك كند.

چای برای مغزهای مسن مفید است

در حالی كه باید منتظر پیشرفت تحقیقات در درمان بیماری آلزایمر باشیم، مشخص شده است كه چای اثرات فوری‌تری دارد. نتایج تحقیق با 2031 شركت‌كننده بین 70 تا 74 سال نشان داد، افرادی كه چای می‌نوشند (چای حاوی پلی‌فنول‌های ریز مغذی مانند EGCG ) عملكرد شناختی بهتری دارند.

شایان‌ذكر است، پلی‌فنول‌ها در كاكائو و قهوه نیز وجود دارد.

چای ماچا برای اضطراب مفید است

نتایج تحقیقات نشان می‌دهد نوعی چای سبز به نام ماچا برای اضطراب مفید است. كوراچی و همكاران وی در سال 2019 با تحقیق بر روی موش‌ها نشان دادند، چای سبز ماچا كه سابقه طولانی استفاده دارویی در ژاپن دارد، اثر آرام‌بخش بر افراد می‌گذارد. این چای دارای یك ماده فعال است كه گیرنده‌های دوپامین و سروتونین را تحریك می‌كند و هر دو با رفتارهای مضطرب مرتبط هستند.

لازم‌به‌ذكر است، ماچا به شكل پودر ریز آسیاب‌شده‌ای است كه از درخت كوچك كاملیا سیننسیس كه همه چای‌ها از آن تهیه می‌شوند حاصل می‌شود.

چای سیاه برای خلاقیت مفید است

نتایج تحقیقات هوانگ در سال 2018 نشان داده است كه نوشیدن چای نوعی خلاقیت به نام «تفكر واگرا» را افزایش می‌دهد. خلاقیت واگرا به ایجاد پاسخ‌های بالقوه زیادی برای یك مشكل اشاره دارد.

چای سیاه، سبز و اولانگ برای كارایی مغز مفید هستند

نتایج تحقیقات نشان داده است، افرادی كه به‌طور معمول چای می‌نوشند مغز كارآمدتری دارند. لی و همكاران وی در سال 2019 بیان كردند: افرادی كه بیش از سه یا چهار بار در هفته چای می‌نوشند مغز سازمان یافته‌تری دارند.

نتایج تحقیقات پیشین نشان داد، نوشیدن چای با خلق‌وخوی بهتر، كاهش مرگ‌ومیر و محافظت در برابر زوال شناختی مرتبط  است؛ این فواید مربوط به انواع چای مانند اولانگ، چای سیاه و سبز بود. محققان اظهار كردند: افرادی كه چای می‌نوشیدند، اتصال عملكردی بهتری در یك مدار در مغز به نام شبكه حالت پیش‌فرض داشتند.

بسیاری از چای‌ها برای عملكرد شناختی مفید هستند

چای باعث می‌شود احساس هوشیاری كنید اما این به چیزی بیش از كافئین مربوط می‌شود. بسیاری از چای‌های مختلف ازجمله چای سبز، چای ماچا، چای سیاه و چای اولانگ حاوی سطوح بالایی از تیانین یك آمینو اسید تقریبا منحصر به فرد هستند. اگرچه ما در مورد اثرات تیانین بسیار كمتر از كافئین می‌دانیم اما مطالعات متعددی وجود دارد كه نشان می‌دهد این ماده با افزایش عملكرد شناختی مرتبط است.

چای سبز حافظه فعال را بهبود می‌بخشد

ما می‌دانیم كه عصاره چای سبز می‌تواند حافظه كاری را بهبود بخشد (اشمیت و همكاران، 2014) حافظه كاری مكان نگهداری اجزای اطلاعات بصری، كلامی یا سایر اطلاعات در ذهن است. حافظه كاری بهتر با بهبود یادگیری، توجه و سایر نتایج حیاتی مرتبط است.

افراد شركت‌كننده در این مطالعه نه تنها پس از مصرف چای سبز در آزمایش‌ها بهتر عمل كردند بلكه مصرف چای باعث تقویت ارتباط بین نواحی پیشانی و جداری مغز نیز شد.

چای بابونه آرامش و چای نعناع هیجان ایجاد می‌كند

هم چای بابونه و هم چای نعناع روی خلق‌وخوی و حافظه تاثیر می‌گذارند. نتایج یك مطالعه نشان می‌دهد كه چای نعناع می‌تواند هوشیاری را بهبود بخشد در حالی كه بابونه واقعا تاثیری آرام‌بخش دارد.

دكتر مارك ماس، یكی از محققان این تحقیق توضیح داد: نعناع فلفلی به عملكرد در هوشیاری روانی یا ذهنی شهرت دارد. حس زندگی ایجاد می‌كند و باعث می‌شود كمی سبك‌تر شوید. ما سعی كردیم این موارد را با چای نعناع فلفلی یا چای بابونه كه نوشیدنی آرام‌تری است مورد آزمایش قرار دهیم و افراد دریافت‌كننده را تحت آزمایش‌های رایانه‌ای قرار دهیم. ما متوجه شدیم افرادی كه چای نعناع نوشیده بودند حافظه بلندمدت بهتری داشتند. آنان توانستند كلمات و تصاویر بیشتری كه مشاهده كرده بودند را به خاطر بسپارند.

تیانین با اثر آرام‌بخش چای مرتبط است

اثر آرام‌بخش معروف چای بابونه و بسیاری از انواع دیگر تا حدی از تیانین ناشی می‌شود. هنگامی كه تیانین به افراد داده شود، مغز آنان امواج آلفا بیشتری را نشان می‌دهد كه بیانگر آرامش بدون خواب آلودگی است.

چای سبز برای حافظه مفید است

تیانین به همراه EGCG، در بهبود حافظه نقش دارد. نتایج تحقیقات محققان كره‌ای نشان داد كه عصاره چای سبز و اسید آمینه ال تیانین (L-theanine) می‌تواند باعث بهبود حافظه در افرادی شود كه از اختلالات شناختی خفیف رنج می‌برند.

نتایج مطالعات بر روی موش‌ها نشان می‌دهد، EGCG با افزایش تولید سلول‌های مغزی جدید به حافظه كمك می‌كند (وانگ و همكاران، 2012).

چای سیاه و چای سبز برای سلامت روان مفید هستند

تمام فواید نوشیدن چای به این معنی است كه می‌تواند عاملی برای بهبود سلامت روان كلی باشد. هزاوا و همكاران وی (2009) این مورد را در یك مطالعه با 42093 شركت‌كننده ژاپنی آزمایش كردند. نتایج این مطالعه نشان داد كه نوشیدن چای سبز با ناراحتی روانی كمتری همراه است. همین اثر مثبت نوشیدن چای در 1058 سالمند ژاپنی نیز مشاهده شده است (نیو و همكاران، 2009). تیانین حتی در درمان اسكیزوفرنی با موفقیت در كاهش اضطراب و سایر علائم آزمایش شده است (ریتسنر و همكاران، 2011).

نوشیدن یك فنجان چای

البته چای یك ماده نسبتا بی‌خطر است و بیشتر تاثیرات مثبت آن كه در اینجا توضیح داده شده اندك است اما وقتی این فواید بالقوه را به دیگر لذت‌های چای اضافه كنید، نوشیدن چای كمی لذت‌بخش‌تر می‌شود.


دسترسی سریع