دو فصل پاییز و زمستان جذابیت و مزایای خاص خود را دارند و در عین حال، مصرف خوراكی های متناسب با روزهای سرد، سطح انرژی را بالا نگه می دارد و احتمال ابتلا به بیماری های شایع در این فصول را كاهش می دهد.
به گزارش ایسنا، خرما از جمله خوراكیهایی است كه باید در رژیم غذایی زمستانی گنجانده شود زیرا به دلیل داشتن مواد مغذی بالا، دارای فواید زیادی است.
خرما منبعی سرشار از ویتامینهای ضروری، مواد معدنی، فیبر، كلسیم، پتاسیم، فسفر، مس و منیزیم و همچنین دارای فیبرهای محلول و نامحلول برای تصفیه دستگاه گوارش است.
روزنامه "هندوستان تایمز" در مطلبی به برخی خواص مصرف خرما در فصول سرد سال اشاره كرده كه به شرح زیر است:
سلامت استخوان
خرما منبع خوبی از ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر است و می تواند جایگزین سالم تری برای قند باشد. كاهش میزان قرار گرفتن در معرض نور خورشید در طول فصل سرما كه برای تولید ویتامین D در بدن و جذب كلسیم حیاتی است، می تواند سلامت استخوان ها را تحت تاثیر قرار دهد. با گنجاندن خرما در رژیم غذایی كه سرشار از كلسیم است می توان به قوی نگه داشتن استخوان و دندانها كمك كرد. همچنین خرما حاوی مواد معدنی غنی مانند پتاسیم، فسفر، مس و منیزیم است كه نقش مهمی در پیشگیری از مشكلات مربوط به استخوان مانند پوكی استخوان و آرتریت دارند.
تسكین درد آرتریت
در فصل سرما افراد مبتلا به آرتریت، احساس درد بیشتری را در مفاصل خود تجربه می كنند. خرما سرشار از منیزیم و خواص ضد التهابی است و برای تسكین این نوع از دردها عالی است.
كاهش خطر حمله قلبی
خطر حمله قلبی در فصل زمستان با كاهش دمای بدن افزایش می یابد. مصرف خرما به كاهش كلسترول بد كمك می كند و خطر حمله قلبی و فشار خون بالا را كاهش می دهد. مصرف آن در میان وعده های صبح و عصر، استقامت بدن را افزایش می دهد و موجب می شود كه در روزهای سرد زمستان، احساس بی حالی و سستی نداشته باشید.
حفظ گرمای بدن
خرما انرژی لازم را برای گرم نگه داشتن بدن در هوای سرد تامین می كند.
افزایش دهنده سطح انرژی
خرما حاوی كربوهیدرات های ساده است و بنابراین در مواقعی كه بدن به انرژی نیاز دارد همچون یك ماده سوختی عمل می كند.
سرشار از آهن
خرما یكی از غنی ترین منابع آهن است و می تواند به افزایش سطح هموگلوبین خون كمك كند.
برطرف كننده مشكلات گوارشی
از آنجایی كه متابولیسم بدن در فصل زمستان كند می شود، این خوراكی به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی از فیبرهای محلول و نامحلول به رفع مشكلات گوارشی كمك می كند. خرما همچنین ترشح اسیدهای گوارشی را افزایش می دهد كه در نهایت جذب غذا را آسان می كند. علاوه بر این، مصرف خرما خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را كاهش می دهد.
تغذیه كننده پوست
سرمای هوا باعث می شود پوست چربی طبیعی خود را از دست بدهد و مصرف منظم خرما پوست را تغذیه كرده و سطح رطوبت را كنترل می كند. خرما همچنین با خواص آنتی اكسیدانی به جوانی پوست و ترمیم آسیب های ناشی از رادیكال های آزاد كمك می كند.