نتایج مطالعه جدید دانشمندان نشان داد آنتی بادی حاصل از ابتلا به ویروس كرونا تا 10 ماه در بدن بهبودیافتگان باقی میماند.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از مدیكال اكسپرس، مطالعهای كه در Nature Microbiology منتشر شد، آنتیبادیهای 38 بیمار و كادر درمان در بیمارستان سنت توماس را بررسی كرد كه در اولین موج كووید-19، قبل از واكسینه شدن، آلوده شده بودند.
علیرغم كاهش اولیه سطح آنتی بادی درست پس از عفونت، نتایج نشان داد كه اكثر افراد (19/18 بیمار) 10 ماه پس از آلوده شدن، سطوح آنتی بادی قابل تشخیص را حفظ كردند.
آنتی بادیها با اتصال به ویروس سارس-كوو-2 به مبارزه با كووید-19 كمك كرده و از آلوده كردن سلولها توسط ویروس جلوگیری میكنند. این نتایج نشان میدهد چه مدت آنتی بادیها برای مبارزه با عفونتهای آینده در بدن باقی میمانند.
محققان به سرپرستی دكتر كتی دورز از دانشكده ایمونولوژی و علوم میكروبی، همچنین آزمایش كردند كه چگونه آنتیبادیهایی كه برای مبارزه با یك نوع خاص سارس-كوو-2 ایجاد شدهاند، به انواع دیگر پاسخ میدهند. آنها نوع اصلی سارس-كوو-2 و همچنین انواع آلفا، بتا و دلتا را مورد بررسی قرار دادند.
در حالی كه آنتیبادیهای یك نوع خاص سارس-كوو-2 قادر به ایجاد پاسخ قوی به عفونت از نوع خود بودند، نتایج نشان داد كه آنتیبادیها هنگام مبارزه با انواع مختلف كمتر موثر هستند.
آنتی بادیها به پروتئین اسپایك در ویروس سارس-كوو-2 متصل میشوند و واكسنها از این پروتئین تقلید میكنند تا پاسخ ایمنی در برابر سارس-كوو-2 ایجاد كنند.
جهش در گونههای جدید سارس-كوو-2 (آلفا، بتا، دلتا) نگرانیهایی را در مورد اینكه آیا واكسنهایی كه برای هدف قرار دادن نوع اصلی سارس-كوو-2 ساخته شدهاند، در برابر انواع جدید موثر هستند و اینكه آیا واكسنهای جدید باید موثر باشند، ایجاد كرده است.
دكتر لیان دوپون گفت كه این مطالعه بینش منحصر به فردی از پاسخهای آنتی بادی خنثی كننده متقابل ناشی از انواع مختلف سارس-كوو-2 ارائه میدهد؛ با این حال این نتایج نشان میدهد تفاوتهایی در پروتئین سنبله انواع آلفا، بتا و دلتا وجود دارد. این بدان معناست كه واكسنهایی كه پیرامون یكی از این گونههای جدید طراحی شدهاند، ممكن است در برابر سایر انواع دیگر موثر باشند.
این نتایج همچنین نشان میدهد واكسنهای فعلی ما كه حول نوع اصلی سارس-كوو-2 طراحی شدهاند، بهترین محافظت را در برابر همه گونهها فراهم میكنند و باید برای برنامههای واكسیناسیون استفاده شوند.
این تحقیق برگرفته از یك مطالعه قبلی است كه توسط دكتر كتی دورز نیز انجام شد، در طی سه ماه به بررسی پاسخهای آنتی بادی كووید-19 پرداخت.
دكتر كیتی دورز افزود: این تحقیق به دلیل همكاری نزدیك با همكاران بالینی در بیمارستان سنت توماس كه توانستند توالی ویروسهای آلوده به بیماران بستری را تعیین كنند، امكانپذیر شد.