خوابیدن با دهان باز نشانه اختلال تنفسی است/عوارض خشكی گلو

متخصص گوش، حلق و بینی، باز گذاشتن دهان به‌ ویژه در زمان خوابیدن را نشانه اختلال تنفسی دانست.

1400/08/04
|
11:02

به گزارش خبرگزاری مهر، علی صفوی نائینی با بیان اینكه تنفس و به ویژه خوابیدن با دهان بازمی تواند مشكلاتی ایجاد كند، اظهار كرد: به طور طبیعی باید با دهان بسته نفس بكشید ولی در مواردی خصوصاً در خواب ممكن است این اتفاق رخ ندهد این موضوع می‌تواند نشانه اختلالات تنفسی باشد.

وی با اشاره به این موضوع كه تنفس با بینی با صرف انرژی كمتری نسبت به تنفس دهانی انجام می‌شود افزود: این در حالی است كه كیفیت اكسیژنی كه از طریق تنفس با بینی به فرد می‌رسد از كیفیت اكسیژنی كه با تنفس با دهان باز به بدن می‌رسد به مراتب بهتر است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، خشكی گلو را یكی از اصلی ترین عارضه‌های تنفس با دهان باز ذكر كرد و ادامه داد: تنفس از طریق بینی می‌تواند به مرطوب شدن گلو كمك كند.

صفوی با اشاره به مشكلاتی كه تنفس از راه دهان ایجاد می‌كند، ادامه داد: خشكی مخاط دهان خصوصاً زمانی كه عفونت‌های گلو ایجاد می‌شود، می‌تواند مشكل آفرین باشد، در این شرایط اگر تنفس از طریق بینی باشد مخاط مرطوب‌تر خواهد ماند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با تاكید بر این موضوع كه وقتی رطوبت راه‌های تنفسی را از دست بدهیم، معمولاً فرد دچار بی خوابی و یا بدخوابی خواهد شد ادامه داد: این افراد به دلیل خشكی دهان ناچارند شب‌ها برای نوشیدن آب بیدار شوند و این موضوع می‌تواند اختلال خواب ایجاد كند.

وی در ادامه خرخر هنگام خواب را یكی دیگر از عارضه‌های خشك شدن گلو عنوان كرد و گفت: این موضوع در افرادی كه با دهان باز می‌خوابند شایع است ضمن اینكه صدای خرخر این افراد می‌تواند مانع استراحت سایر اعضای خانواده نیز شود.

صفوی گفت: خرخر با وقفه‌های تنفسی همراه است، چنانچه وقفه‌های تنفسی در ساعات خواب شبانه بیشتر از حد معمول شود می‌تواند نگران كننده باشد و تبعات درازمدتی ایجاد كند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با اشاره به اینكه فشار خون، اختلال در وضعیت تنفس، خشك شدن گلو و خواب آلودگی و پرخاشگری در طول روز از عوارض خوابیدن با دهان باز است، توضیح داد: عوارض اختلال خواب می‌تواند در دراز مدت منجر به خستگی، خواب آلودگی و چرت زدن در طول روز شود، این موضوع می‌تواند در افرادی كه حین كار نیاز به هوشیاری كامل دارند خطرآفرین باشد.

متخصص گوش و حلق و بینی در ادامه به مهم‌ترین عوامل تنفس با دهان باز و در ادامه بروز عارضه خرخر پرداخت و توضیح داد: افزایش سن و شل شدن عضلات، افزایش وزن، بی نظمی در خواب و استفاده از وسایل گرمایشی كه باعث كاهش رطوبت هوا می‌شود می‌تواند از اصلی ترین دلایل شایع خرخر است.

صفوی، رسیدن به وزن سلامتی، تنظیم ساعت خواب شبانه و حفظ رطوبت فضای تنفس ضمن استفاده از دستگاه‌های بخور سرد را از جمله راه‌های افزایش كیفیت تنفس در ساعات شبانه دانست و پرهیز از استفاده مدام در طول شبانه روز از دستگاه‌های مرطوب كننده هوا را ضروری ذكر كرد.

وی افزود: نباید به صورت مداوم از دستگاه مرطوب كننده هوا استفاده شود چرا كه استفاده بیش از حد از این دستگاه‌ها محیط را مستعد رشد قارچ خواهد كرد.

صفوی با بیان اینكه درمان تنفس از راه دهان و خرخر، مشخصاً مربوط به حوزه درمانی خاصی نیست ادامه داد: متخصصان دندانپزشكی، گوش و حلق و بینی، ریه و روانپزشكان، مشكلات مربوط به اختلالات خواب را درمان می‌كنند.

دسترسی سریع