نتایج تحقیقی نشان میدهد كه خوردن محصولات لبنی مانند پنیر میتواند آسیب ناشی از نمك به بدن را از بین ببرد.
به نقل از سایكولوژی، خوردن پنیر به دلیل داشتن آنتیاكسیدانهای زیاد به محافظت از عروق خونی در برابر آسیب ناشی از غذاهای شور كمك میكند.
با این حال، رژیم غذایی حاوی نمك زیاد، استرس اكسیداتیو را افزایش میدهد كه نتیجه آن عدم تعادل بین آنتیاكسیدانها و رادیكالهای آزاد در بدن است. این امر منجر به اختلال عملكرد عروق و در نتیجه فشار خون بالا و افزایش خطر بیماریهای قلبی عروقی میشود.
در این مطالعه گروهی از بزرگسالان سالم بدون حساسیت به نمك كه غیر سیگاری بودند و هیچ دارویی مصرف نمیكردند مورد بررسی قرار گرفتند.
شایانذكر است، حساسیت به نمك از نظر فشار خون به معنی افزایش ناگهانی یا فوری فشار خون پس از خوردن غذای پر نمك است.
این افراد، وقتی رژیم غذایی حاوی 5.5 گرم سدیم در روز دریافت كردند، دچار سفتی، تنگی عروق و اختلال در عملكرد عروق خونی شدند اما تاثیر منفی رژیم غذایی با سدیم بالا هنگامی كه آنان چهار وعده پنیر مصرف كردند یعنی معادل 170 گرم پنیر در روز حذف شد.
نتایج مطالعات گذشته نیز ارتباط بین محصولات لبنی مانند پنیرهای دارای سدیم بالا و بهبود سلامت قلب را نشان داده است.
پروفسور لیسی الكساندر، محقق این تحقیق توضیح داد: نتایج تحقیقات نشان داده است، افرادی كه روزانه میزان توصیهشده لبنیات را مصرف می كنند، بهطور معمول فشار خون پایینتری دارند و بهطور كلی از سلامت قلب و عروق برخوردارند.
وی ادامه داد: ما میخواستیم این ارتباطات را دقیقتر درك كنیم همچنین برخی از مكانیسمهای دقیق كه ممكن است پنیر بهعنوان یك محصول لبنی، بر سلامت قلب داشته باشد را بررسی كنیم.
لازم بهذكر است، سدیم یك ماده معدنی ضروری برای بدن انسان است اما مصرف زیاد سدیم میتواند باعث فشار خون بالا شود و خطر بیماریهای قلبی، حمله قلبی و سكته را افزایش دهد.
طبق گزارش انجمن قلب آمریكا، میزان ایدهآل مصرف سدیم روزانه 1.5 گرم (یا 3.75 گرم نمك) با محدودیت بیشتر از 2.3 گرم سدیم (یا 5.75 گرم نمك) در روز است.
دكتر بیلی آلبا، محقق ارشد این تحقیق گفت: در حالی كه كاهش سدیم در رژیم غذایی توصیه شده اما برای بسیاری از مردم این كار دشوار است و احتمالا توانایی افزودن محصولات لبنی بیشتر مانند پنیر میتواند یك استراتژی جایگزین برای كاهش خطرات قلبی عروقی و بهبود سلامت عروق بدون كاهش لزوما سدیم باشد.
انتخاب پنیر به جای منابع غیر لبنی سدیم ممكن است به افراد در داشتن رژیم متعادل و خوشمزهتر همچنین به دست آوردن فواید سلامتی از غذاهای لبنی كمك كند.
نتایج این تحقیق در نشریه Nutrition منتشر شده است.