مصرف قارچ برای كاهش خطر افسردگی مفید است

به گفته محققان، قارچ ها نه تنها خطر ابتلا به سرطان و مرگ زودرس را كاهش می دهند، بلكه تحقیقات جدید نیز نشان می دهد كه این سوپرخوراكی ممكن است برای سلامت روان فرد نیز مفید باشد.

1400/07/27
|
10:16

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از ساینس دیلی، محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا از داده های مربوط به رژیم غذایی و سلامت روان جمع آوری شده از بیش از 24000 بزرگسال آمریكایی در فاصله سالهای 2005 تا 2016 استفاده كردند. آنها دریافتند افرادی كه قارچ می خورند با احتمال كمتر افسردگی روبرو بودند.

به گفته محققان، قارچ حاوی آنتی اكسیدانی موسوم به ergothioneine است كه ممكن است نقش حفاظتی در برابر آسیب سلولی و بافتی بدن داشته باشد. مطالعات نشان داده است كه آنتی اكسیدان ها از چندین بیماری روانی مانند اسكیزوفرنی، اختلال دوقطبی و افسردگی جلوگیری می كنند.

«جیبریل با»، سرپرست تیم تحقیق، می گوید: «قارچ ها بالاترین منبع غذایی اسیدآمینه ارگوتیونین هستند؛ ضد التهابی كه توسط انسان قابل سنتز نیست. داشتن مقادیر بالای این ماده ممكن است خطر فشار اكسایشی و در نتیجه علائم افسردگی را نیز كاهش دهد.»

قارچ دكمه سفید، متداول ترین نوع قارچ، حاوی پتاسیم است كه به كاهش اضطراب كمك می كند. علاوه بر این، برخی از گونه های دیگر قارچ های خوراكی ممكن است بروز فاكتورهای نوروتروفیك مانند سنتز فاكتور رشد عصبی را تحریك كنند كه می تواند بر پیشگیری از اختلالات عصبی از جمله افسردگی تأثیر بگذارند.

قبل از این تحقیق، مطالعات كمی برای بررسی ارتباط بین مصرف قارچ و افسردگی انجام شده است و اكثر آنها آزمایشات بالینی با كمتر از 100 شركت كننده بوده اند. محققان معتقدند این مطالعه اهمیت بالینی و سلامت عمومی مصرف قارچ را به عنوان ابزاری برای كاهش افسردگی و پیشگیری از سایر بیماری ها برجسته می كند.

دسترسی سریع