فوق تخصص ریه گفت: عوامل زیادی در ایجاد سرطان ریه نقش دارند كه از بین آنها می توان به استعمال دخانیات، هوای آلوده، رژیم غذایی نامناسب اشاره كرد.
مهدی یدالله زاده فوق تخصص ریه درباره عوامل ایجادكننده سرطان ریه در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس اظهار داشت: عوامل زیادی در ایجاد این سرطان نقش دارند كه مهمترین آنها استعمال دخانیات است و مهمترین روش جلوگیری از این بیماری، پرهیز از استعمال دخانیات و دور بودن از مكانهایی است كه در آن دخانیات مصرف شده است.
وی تاثیر استعمال دخانیات در بروز سرطان به ویژه سرطان ریه را بیش از 80 درصد عنوان كرد و درباره ترك سیگار گفت: ترك سیگار علم خودش را دارد. در بسیاری موارد سیگار موجب اعتیاد فرد میشود و ترك آن مجموعه ای از عوامل مختلف را میطلبد كه رعایت عوامل روانشناختی از جمله آنها است تا فرد بتواند فعالیتهایی را جایگزین مصرف سیگار كند. برخی داروها برای ترك سیگار ساخته شدهاند كه میتوان به برچسبها و آدامسهای حاوی نیكوتین و برخی داروهای خوراكی اشاره كرد ولی از همه اینها مهمتر اراده فردی است كه میخواهد سیگار را كنار بگذارد.
فوق تخصص ریه كشرمان در توضیح استفاده از سیگارهای الكتریكی گفت: هدف اولیه ساخت سیگارهای الكتریكی جایگزین كردن آنها با سیگار و ترك آن است چون غلظتهای قابل تنظیم دارد اما متاسفانه برخی افراد ازسیگارهای الكتریكی به جای سیگار معمولی استفاده میكنند كه اگرچه عوارض كمتری نسبت به سیگار دارد اما میتواند عاملی برای ایجاد سرطان ریه باشد.
یدالله زاده توضیح داد: سرطان ریه در مراحل اولیه هیچ مشكلی برای فرد پیش نمیآورد و ممكن است فرد اصلا متوجه بیماری خود نشود اما سرفههای مداوم، كاهش وزن و تنگی نفس و درد در قفسه سینه، تبهای شبانه و بی اشتهایی از علائم اصلی این بیماری است كه در مراحل پیشرفته تر میتواند با خلط خونی همراه شود و یا اینكه این توده با اسكن ریهها مشاهده گردد.
وی تاكید كرد تمام این علامتها نشانه سرطان ریه نیست اگرچه تغییر در عادات تنفسی بسیار مهم است. این علائم در موارد خاص میتواند نشان دهنده سرطان ریه باشد. بهتر است بیماران با بروز این علائم به پزشك مراجعه كنند.
این فوق تخصص ریه با اشاره به اینكه سرطان پایان زندگی نیست اظهار داشت: سرطان ریه اگر به موقع تشخیص داده شود، درمانهای موثری دارد و با جراحی و شیمی درمانی میتوان درمانهای موثری را انجام داد.
وی در ارتباط با راههای پیشگیری از این بیماری به آلودگی هوا اشاره كرد و توضیح داد: به غیر از استعمال دخانیات، آلودگی هوا هم یكی از عوامل موثر در ایجاد سرطان ریه است. بهتر است افراد در هنگام آلودگی هوا از خانه خارج نشوند . از مصرف مواد غذایی حاوی نیتریت مثل كنسروها وفست فودها باید اجتناب كرد.مصرف قلیان روشی برای همدلی و ابراز شادی نیست و برای ریه ها بسیار مضر است و باید از آن دوری كرد. مصرف مناسب میوه و سبزیجات و لبنیات در پیشگیری از سرطان بسیار مفید است.