كاهش خطر ابتلا به افسردگی با مصرف قارچ

قارچ‌ها به دلیل مزایای زیادی كه برای سلامتی دارند، خبرساز شده‌اند. نتایج تحقیقات جدید به رهبری دانشكده پزشكی هرشی پنسیلوانیا نشان می‌دهد كه ...

1400/07/20
|
11:51

این غذاهای فوق‌العاده، نه تنها خطر ابتلا به سرطان و مرگ‌زودرس را كاهش می‌دهند بلكه ممكن است برای سلامت روان افراد نیز مفید باشند.

به نقل از مدیكال اكسپرس، محققان داده‌های مربوط به رژیم‌غذایی و سلامت‌روانی بیش از 24 هزار بزرگسال آمریكایی را در بین سال‌های 2005 تا 2016 جمع‌آوری كردند و دریافتند، افرادی كه قارچ مصرف كرده‌اند شانس كمتری برای ابتلا به افسردگی دارند.

محققان اظهار كردند: قارچ حاوی ارگوتیونین (آنتی‌اكسیدان) است كه می‌تواند از بدن در برابر آسیب‌سلولی و بافتی محافظت كند.

نتایج بررسی‌ها نشان داده است كه آنتی‌اكسیدان‌ها از چندین بیماری روانی مانند اسكیزوفرنی، اختلال‌ دوقطبی و افسردگی جلوگیری می‌كند.

جیبریل با، محقق ارشد این بررسی افزود: قارچ‌ها منبع فوق‌العاده اسید آمینه ارگوتیونین هستند (یك ضدالتهاب كه توسط انسان قابل سنتز نیست) و مقادیر بالای این ماده ممكن است خطر استرس اكسیداتیو را كاهش دهد كه با كاهش علائم افسردگی نیز همراه خواهد بود.

قارچ خوراكی دكمه‌ای، متداول‌ترین نوع قارچ در ایالات‌متحده و حاوی پتاسیم است كه اضطراب را كاهش می‌دهد. علاوه بر این، برخی از گونه‌های دیگر قارچ‌های خوراكی به ویژه Hericium erinaceus (قارچ یال شیر) می‌تواند بر پیشگیری از اختلالات عصبی ازجمله افسردگی تاثیر بگذارد.

نتایج این بررسی نشان داد كه مصرف زیاد قارچ با مزایای بیشتر همراه نیست.

محققان این بررسی به دنبال این موضوع هستند كه آیا با جایگزینی یك وعده گوشت قرمز با یك وعده قارچ روزانه می‌توان خطر افسردگی را كاهش داد.

این تیم تجزیه و تحلیل ثانویه انجام داد تا ببیند آیا می‌توان با جایگزینی یك وعده گوشت قرمز یا فرآوری‌شده با یك وعده قارچ در روز، خطر افسردگی را كاهش داد و نتایج بیان كرد كه این جایگزینی با كاهش احتمال افسردگی مرتبط نیست.

پیش از این، تحقیقات اندكی برای بررسی ارتباط بین مصرف قارچ و افسردگی انجام شده است و این مطالعه می‌تواند اهمیت مصرف قارچ به‌ عنوان ابزاری برای كاهش افسردگی و پیشگیری از بیماری‌ها را برجسته كند.

دسترسی سریع