یك متخصص تغذیه گفت: با ورود به فصل پائیز و ایجاد هوای سرد زمینه برای ابتلا به بعضی از بیماری های عفونی خصوصا عفونت تنفسی مهیاست و بنابراین مصرف ریزمغذی ها نباید فراموش شود.
شهاب اولیایی در خصوص رعایت تغذیه سالم و تقویت سیستم ایمنی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: با توجه به تغییرات فصل و در واقع ایجاد هوای سرد و پیدایش زمینه ابتلاء به بعضی از بیماریهای عفونی خصوصاً عفونتهای تنفسی توصیهها در این فصل بیشتر در این زمینه خواهد بود و متمركز بر مصرف مواد غذایی است كه میتواند سبب تقویت سیستم ایمنی شود و از بدن در برابر عفونتهای مختلف حمایت كند.
این متخصص تغذیه افزود: قبل از بیان هر نكتهای باید گفت یكی از مهمترین توصیهها نوشیدن آب است؛ آب برای سلامت عمومی بدن، تقویت سیستم ایمنی، كاركرد اندامهایی مانند كلیه و تنظیم دمای بدن حائز اهمیت است چراكه بدنی كه هیدراته باشد اگر دچار بیماریهای عفونی و تنفسی مثل كرونا شود با توجه به تب و تعریق نیاز به آب بیشتری پیدا میكند.
وی بیان كرد: در فصل پاییز با تغییر دما تعریق كمتر شده است و همچنین احساس تشنگی كمتر میشود؛ در چنین شرایطی متأسفانه بسیاری از افراد به این نیاز بدن بی توجه خواهد شد در حالی كه نوشیدن مقدار متوسط هشت لیوان آب را در روز باید در دستور كار قرار گیرد.
اولیایی اظهار كرد: مصرف مقادیر كافی از ویتامین C در سبزیجات و میوه تازه؛ همچنین ویتامین D برای تقویت سیستم ایمنی از جمله منابع بسیار عالی هستند.
وی تصریح كرد: یكی از منابع خوب ویتامین D نور خورشید است و متأسفانه منابع غذایی زیادی از این ویتامین بهره مند نیستند، برای مثال تنها زرده تخم مرغ، شیر و روغنهای غنی شده با ویتامین دی از جمله موارد غذایی هستند كه میتوان برای كسب ویتامین D به سراغ آنها رفت.
این متخصص تغذیه بیان كرد: كمبود ویتامین D هم مشكلی شایع در میان ایرانیان است كه موارد ارثی و ژنتیكی، جغرافیایی و در واقع زاویه تابش نور خورشید و آلودگی هوا كه در فصل پاییز تشدید شده سبب میشود كه ما با كمبود این ویتامین مواجهه شویم، بنابراین بسته به نیاز میتوان از مكملهای ویتامین D به صورت ماهیانه یك قرص 50 هزار از این ویتامین را مصرف كنند.
وی با اشاره به اینكه مرگ و میر ناشی از ابتلاء به ویروس كرونا در افرادی كه سطح خونی ویتامین D پایینی دارند بیشتر از سایر افراد است خاطرنشان كرد: ویتامین E هم كه در جوانه گندم، روغنهای حاوی این ویتامین، مغزهای گیاهی و همچنین در زیتون، انبه و كدو حلوایی وجود دارد از جمله مواردی است كه به تقویت سیستم ایمنی بدن كمك بسیار زیادی میكند.
این متخصص تغذیه عنوان كرد: تأمین اسید چرب امگا 3 نیز كه در مواد غذایی مثل گردو، ماهی موجود است از دیگر ویتامینهایی است كه برای تقویت سیستم ایمنی بسیار مهم است كه در صورت در دسترس نبودن این مواد غذایی میتوان از قرصهای مكمل آن استفاده نمود.
اولیایی تصریح كرد: ویتامین A موجود در هویج، كلم، انبه، تخم مرغ و كره غنی شده، خرمالو وجود دارد؛ همچنین یكی از انار نیز به عنوان یكی از میوههایی كه در تقویت سیستم ایمنی مفید واقع میشود میتوان نام برد؛ مصرف منابع پروتئین، پروتئینهای حیوانی، گوشت، سفید و قرمز سفیده تخم مرغ، حبوبات و مغزها كه تأمین كننده مواد لازم برای تقویت سیستم ایمنی هستند را نیز نباید فراموش كرد.
وی بیان كرد: همانطور كه میدانید اضافه وزن و چاقی یكی از عوامل مهم در روند بیماریهای عفونی نظیر آنفلوانزا و كرونا است بنابراین انجام فعالیتهای ورزشی هوازی برای افرادی كه دچار اضافه وزن هستند بسیار ضروری و مهم است.
این متخصص تغذیه تاكید كرد: از آنجایی كه فصل پاییز طبع سرد و خشكی دارد بنابراین افراد در این فصل باید از میوهها و غذاهایی با طبع گرم استفاده كنند؛ مصرف عسل و چای، چای نعنا و آویشن، گل گاو زبان همراه با عسل میتواند بسیار دلپذیر و مفید باشد؛ همچنان نیز نباید فراموش كرد كه تمام فصلها سعی كنیم از مصرف غذاهای فست فود، كنسروی و سرخ كردنیها تا حد امكان پرهیز شود و در نهایت تاكید به انجام ورزش داریم.