كارشناسان هشدار می دهند كه نوشیدن چای یا قهوه در لیوان های كاغذی خطر ابتلا به سرطان را به خاطر بلعیدن میكروپلاستیك ها افزایش می دهد.
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از دیلی میل، دانشمندان هشدار میدهند كه نوشیدن قهوه یا چای در لیوان كاغذی، شما را در خطر بلع هزاران میكروپلاستیك قرار میدهد.
بر اساس نتایج یك مطالعه، یك نوشیدنی گرم میتواند در عرض چند دقیقه به ذرات میكروپلاستیك آلوده شود. این اتفاق ناشی از پوشش داخلی فنجان است كه آن را ضدآب كرده است.
محققان مؤسسه فناوری هند، آب داغ را در لیوانهای كاغذی ریختند تا ببینند چه مقدار میكروپلاستیك آزاد میشود.
آنها آب داغ را در لیوانهای كاغذی 100 میلی لیتری ریختند و آنها را به مدت 15 دقیقه رها كردند.
طبق نظرسنجیها، 15 دقیقه زمانی است كه اكثر مردم برای خنك شدن نوشیدنی صبر میكنند.
وقتی محققان آب گرم را زیر یك میكروسكوپ قوی بررسی كردند، به طور متوسط در هر فنجان به وجود 25000 میكروپلاستیك پی بردند.
فلزاتی از جمله روی، سرب و كروم نیز در آب یافت شد كه به گفته محققان از همان پوشش پلاستیكی ناشی شده اند.
دكتر «سودا گوئل» سرپرست تیم تحقیق، میگوید: یك فرد معمولی كه روزانه سه فنجان چای یا قهوه در یك فنجان كاغذی می نوشد، 75000 ذره میكروپلاستیك كوچك را می بلعد.
میكروپلاستیك ها حامل آلایندههایی مانند یونها، فلزات سنگین سمی مانند پالادیوم، كروم و كادمیوم هستند. هنگامی كه به طور منظم در طول زمان مصرف میشوند، عوارض جدی برای سلامت دارند.