كاهش مصرف 3 ماده غذایی از خطر زوال عقل می كاهد

به گفته محققان، داشتن یك رژیم غذایی مناسب مغز می تواند به بهبود عملكرد مغز و سلامت قلب كمك كند. جایگزینی غذاهای چرب و فرآوری شده با غلات كامل و سبزیجات سالم می تواند احساس سلامتی را حفظ كند.

1400/06/29
|
10:35

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی اكسپرس، علل زوال عقل می‌تواند پیچیده باشد. سن شایع‌ترین عامل خطر زوال عقل است، به این معنی كه افراد با افزایش سن به احتمال زیاد دچار نوعی زوال عقل می‌شوند.

انتخاب شیوه زندگی نیز می‌تواند بر احتمال ابتلاء به زوال عقل تأثیر بگذارد و این شامل رژیم غذایی نیز می‌شود.

بیماری آلزایمر شایع‌ترین نوع زوال عقل است كه از طریق انواع غیرمعمول پروتئین در مغز ایجاد می‌شود.

برخی از پروتئین‌ها كه آمیلوئید نامیده می‌شوند، در اطراف سلول‌های مغزی، پلاكی ایجاد می‌كنند در حالی كه برخی دیگر به نام تائو باعث درهم پیچیده شدن سلول‌های مغزی می‌شوند.

با آسیب بیشتر سلول‌های مغزی، انتقال دهنده‌های عصبی (مواد شیمیایی كه پیام‌ها را بین سلول‌های مغزی منتقل می‌كنند) كاهش می‌یابد و در نتیجه، به عملكرد كلی مغز آسیب می‌رسد.

یكی از اولین نواحی آسیب دیده، خاطرات فرد است، به همین دلیل است كه افراد مبتلا به آلزایمر، گیج یا فراموشكار به نظر می رسند.

مشخص شده است كه رژیم غذایی MIND (تلفیق رژیم غذایی مدیترانه ای و رژیم غذایی كاهش فشارخون موسوم به DASH) شروع زوال عقل را به تعویق می‌اندازد.

محققان و كارشناسان، برای جلوگیری از زوال عقل، اجتناب از مصرف سه نوع ماده خوراكی زیر را توصیه می‌كنند:

غذاهای سرخ شده

سعی كنید غذاهای سرخ شده از رستوران‌های فست فود را با غذاهای خانگی جایگزین كنید. در خانه برای سرخ كردن از روغن‌های مانند روغن زیتون استفاده كنید.

پنیر

رژیم غذایی MIND خوردن پنیر را كمتر از یك بار در هفته توصیه می‌كند. سعی كنید پنیر را برای موارد خاص نگه دارید.

كره و مارگارین

سعی كنید میزان مصرف كره و مارگارین را به كمتر از یك قاشق غذاخوری در روز محدود كنید. روغن زیتون با توجه به رژیم MIND انتخاب بهتری است.

محدود كردن مصرف گوشت قرمز و خوردن شیرینی مانند كیك و بستنی، نیز بخش مهمی از رژیم غذایی است.

دسترسی سریع