بر اساس تحقیقات جدید، میكروبیوم های روده بر توانایی كاهش وزن در انسان تأثیر می گذارند.
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از ساینس دیلی، «كریستیان داینر»، سرپرست تیم تحقیق از مؤسسه بیولوژی سیستمها در واشنگتن، در این باره میگوید: «میكروبیوم های روده میتواند به مقاومت در برابر كاهش وزن منجر شده یا باعث كاهش وزن شود و این امكان را برای تلاش برای تغییر میكروبیوم رودهای برای كاهش وزن ایجاد میكند.»
محققان برای انجام تحقیقات خود، توجه خود را بر یك گروه بزرگ از افرادی كه در یك مطالعه سبك زندگی شركت داشتند متمركز كردند.
محققان بر روی 48 نفر كه ماهانه بیش از 1 درصد از وزن بدن خود را در یك دوره 6 تا 12 ماهه از دست دادند، و 57 نفر كه در طول مدت مشابه كاهش وزن نداشتند و شاخص توده بدنی ثابتی داشتند، تمركز كردند.
مطالعه محققان مبتنی بر مواد ژنتیكی بدست آمده از نمونههای خون و مدفوع بود. متابولیت های خون، پروتئینهای خون، آزمایشگاههای بالینی، پرسشنامههای غذایی و باكتریهای روده در دو گروه مورد بررسی قرار گرفت.
محققان 31 مشخصه عملكردی مدفوع را شناسایی كردند كه با پاسخهای كاهش وزن مرتبط بود. این مشخصهها شامل ژنهای پیچیده پلی ساكارید و ژن تجزیه پروتئین، ژنهای پاسخ استرس، ژنهای مرتبط با تنفس، ژنهای سنتز دیواره سلولی و میزان تكرار باكتریها بود.
یافته اصلی این بود كه توانایی میكروبیوم روده برای تجزیه نشاستهها در افرادی كه وزن خود را از دست ندادند افزایش یافته بود. یكی دیگر از یافتههای كلیدی این بود كه ژنهایی كه به باكتریها كمك میكنند سریعتر رشد كرده و تكثیر شوند، در افرادی كه وزن بیشتری را از دست دادند افزایش یافته بود.
به گفته داینر، «قبل از این مطالعه، ما میدانستیم كه تركیب باكتریها در روده در افراد چاق نسبت به افرادی كه غیر چاق هستند، متفاوت است، اما اكنون شاهد آن هستیم كه مجموعهای از ژنهای مختلفی وجود دارد كه در باكتریها در روده ما كدگذاری میشوند و به اقدامات كاهش وزن هم واكنش نشان میدهند.»
وی در ادامه میافزاید: «میكروبیوم های روده بازیگر اصلی در تنظیم موفقیت یا عدم موفقیت كاهش وزن هستند.»
به گفته محققان، تغییر در رژیم غذایی میتواند به تغییر در تركیب باكتریهای روده كمك كند.