رژیم غذایی كاهش دهنده آهن مغز موجب حفظ عملكرد مغز می شود

نتایج یك مطالعه كوچك نشان می دهد افراد مسنی كه به طور منظم مواد خوراكی ای مانند ماهی، آجیل و روغن زیتون می خورند، تجمع آهن كمتری در مغز خود داشته و در نتیجه حافظه شان بهتر است.

1400/06/24
|
10:00

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، مغز برای عملكرد طبیعی به میزان خاصی از آهن نیاز دارد، اما مغز یك فرد مسن می‌تواند مقدار اضافی آهن را در خود جمع كند. از سوی دیگر مقدار بیش از حد زیاد آهن با زوال شناختی مرتبط است؛ كاهش سریع حافظه و مهارت‌های فكری كه می‌تواند منجر به زوال عقل شود.

«والنتینوس زاكاریو»، سرپرست تیم مطالعه از دانشگاه كنتاكی، در این باره می‌گوید: «هنوز مشخص نیست كه آهن اضافی باعث زوال ذهنی می‌شود یا اینكه محدودیت در تجمع آن باعث جلوگیری از زوال عقل می‌شود.»

وی در ادامه می‌افزاید: «اما رژیم غذایی می‌تواند یك شیوه بالقوه در پیشگیری از زوال عقل باشد.»

تیم تحقیق دریافت رژیم غذایی حاوی ویتامین E و برخی اسیدهای چرب موجود در مواد غذایی ای مانند ماهی، آجیل و روغن زیتون می‌تواند پیشگیرانه باشد.

با استفاده از اسكن مغزی MRI، محققان دریافتند كه افراد مسن با بیشترین میزان دریافت این مواد مغذی دارای غلظت كمتر آهن در بافت مغز خود هستند. آنها همچنین در آزمایش‌های استاندارد حافظه، در مقایسه با همسالان خود كه رژیم غذایی آنها كمبود نسبی آن مواد مغذی را داشت، عملكرد بهتری داشتند.

در این مطالعه 73 فرد بزرگسال سالم 61 تا 86 ساله شركت كردند. آنها در مورد مصرف غذاهای خاص خود در ماه گذشته، عادات ورزشی و نوشیدنی خود گزارش كردند.

دسترسی سریع