بر اساس یك مطالعه جدید، مصرف یك آووكادو در روز می تواند به توزیع چربی شكم در زنان به شكل الگوی سالم كمك كند.
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از ساینس دیلی، در مطالعه محققان دانشگاه ایلینوی آمریكا، 105 بزرگسال مبتلا به اضافه وزن و چاقی در یك آزمایش تصادفی كنترل شده كه یك وعده غذا در روز به مدت 12 هفته دریافت میكردند، شركت كردند.
نتایج نشان داد زنانی كه از آووكادو به عنوان بخشی از وعده غذایی روزانه خود استفاده میكردند، چربی عمیق شكمی شأن كاهش یافت.
«نیمان خان» سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: ما علاقه مند بودیم كه بدانیم خوردن آووكادو با نحوه ذخیره چربی بدن در افراد چه میكند. محل چربی در بدن نقش مهمی در سلامتی دارد.
وی در ادامه توضیح میدهد: در ناحیه شكم، دو نوع چربی وجود دارد: چربی كه درست در زیر پوست تجمع مییابد و چربی زیرجلدی نامیده میشود و چربی كه در قسمت عمیقتر شكم تجمع مییابد كه معروف به چربی احشایی است و اندامهای داخلی را احاطه كرده است. افراد با نسبت بیشتر از چربی احشایی عمیقتر در معرض خطر بیشتر ابتلاء به دیابت هستند. بنابراین ما علاقه مند بودیم تعیین كنیم كه آیا نسبت چربی زیرجلدی به احشایی با مصرف آووكادو تغییر میكند یا خیر.
شركت كنندگان به دو گروه تقسیم شدند. یك گروه وعدههای غذایی حاوی آووكادوی تازه دریافت كردند، در حالی كه گروه دیگر وعده غذایی با مواد یكسان و كالری مشابه دریافت كردند كه حاوی آووكادو نبود.
در آغاز و پایان 12 هفته، محققان چربی شكمی شركت كنندگان و تلرانس گلوكز، اندازه متابولیسم و نشانگر دیابت را در آنها اندازه گیری كردند.
محققان مشاهده كردند شركت كنندگان زنی كه روزانه آووكادو را به عنوان بخشی از وعده غذایی خود مصرف میكردند، میزان چربی احشایی شكم شأن كاهش یافته كه نشان میدهد توزیع مجدد چربی به دور از اندامها بوده است. با این حال، توزیع چربی در مردان تغییر نكرده بود و نه در مردان و نه در زنان بهبودی در تلرانس گلوكز مشاهده نشد.