بهترین راه ارتباط با دیگران‌ چیست؟

روانشناس گفت:ارتباط با دیگران حال انسان را خوب می‌كند؛به علاوه فكر خوب و تجسم خلاق می‌تواند به خوش اخلاق بودن انسان كمك كند. باید هنگام صحبت كردن واژه‌هایی را انتخاب كنیم كه تصور مثبت به افراد می‌دهد.

1400/06/17
|
10:50

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس،كامبیز كامكاری، روانشناس در برنامه «صبح پارسی» شبكه جام جم درباره روش‌هایی برای خوش اخلاقی،گفت: آدم‌های باهوش و خلاق دوست دارند مدیریت كمتری بر روی آنها باشد تا خلاقیت خود را نشان دهند.

وی ادامه داد:اگر كسی بخواهد این خلاقیت را برای چنین افرادی محدود كند فرد حالش بد می‌شود و از خوش اخلاقی به بداخلاقی می‌رسد. اخلاق خوب اكتسابی است اما خانواده هم بر روی آن بسیار موثر است.

این روانشناس درباره ضمیر ناخودآگاه، تصریح كرد: شخصیت ما مثل یك ساختمان است كه دو طبقه آن بیرون است و زیر زمین، پاركینگ و فندانسیون آن دیده نمی‌شود.عامل تعیین كننده شخصیت افراد عمق این شخصیت است؛یعنی همان ضمیر ناخودآگاه.

كامكاری یادآور شد:اگر كسی ما را ناراحت كند احساس ناخوش آیندمان به او را به ضمیر ناخودآگاه منتقل می‌كنیم؛هرچه این ضمیر پر شود در موقعیت‌های مختلف بروز و ظهور می‌یابد و نمی‌توان آن را كنترل كرد.

این روانشناس افزود:نباید هیچ حسی را سركوب كرد؛ ابتدا باید آن را كنترل كند و بعد درباره آن صحبت كنیم یا آن را بروز دهیم؛ اگر ناراحتی و حال بد یا خوشحالی و حال خوب است باید به صورت مدیریت شده به اشتراك گذاشته شود.

وی اضافه كرد:در بسیاری از مواقع نه تنها احساس ناراحتی بیان نمی‌شود بلكه حرف‌های خوش آیندمان را هم نمی‌گوییم و وقتی كسی را از دست می‌دهیم حسرت می‌خوریم كه ای كاش حرف‌هایم را به او می‌گفتم؛ پس بهتر است در اولین فرصت با اطرافیانمان تماس بگیریم و حرف‌های نگفته‌مان و احساس خوبمان به آنها را بگوییم.

كامكاری بیان كرد:برخی از افراد فاز مثبت دارند و برخی فاز منفی. همه ما برای ارتباط با آدم ها نیاز به فازمتری داریم تا فاز انسان‌ها را تشخیص دهیم و با افرادی بیشتر تعامل كنیم كه با ما سنخیت داشته باشند نه اینكه وقتی فاز ما مثبت است با افراد منفی ارتباط بگیریم و یا برعكس.

وی اختلال اوتیستیك را معرفی كرد و ادامه داد: لذتی كه گاهی انسان‌ها ناخودآگاه از آن بی بهره می‌مانند تعامل اجتماعی است؛ گرایش اوتیستیك یعنی تعامل نداشتن با دیگران كه برخی به این گرایش دچار هستند و با دیگران ارتباط ندارند؛این موضوع باعث می‌شود انسان دلش بگیرد.

این روانشناس متذكر شد: ارتباط با دیگران حال انسان را خوب می‌كند، به علاوه آن فكر خوب و تجسم خلاق می‌تواند به خوش اخلاق بودن انسان كمك كند؛حتی در به كارگیری واژه‌ها در كلام هم می‌توان حال خوب یا بد را منتقل كرد. باید هنگام صحبت كردن واژه‌هایی را انتخاب كنیم كه تصور مثبت به افراد می‌دهد.

دسترسی سریع