كلید پیشگیری از مشكلات گوارشی

متخصص طب ایرانی كشورمان برای پیشگیری از بیماری های گوارشی توصیه كرد: هر لقمه غذا 30 تا 40 بار باید جویده شده و بعد قورت داده شود.

1400/06/17
|
10:45

ناصر رضایی پور متخصص طب ایرانی درباره رفلاكس و ترش كردن معده و دلایل ایجاد آن به خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس گفت: قلب و مغز و كبد و دستگاه جنسی به نام روسای بدن و پادشاهان بدن شناخته می‌شوند اما معده آنچنان مهم است كه آن را همیشه همنشین این روسای بدن دانسته اند و پیامبر گرامی اسلام در حدیثی فرموده اند معده خانه بیماری ها است. اگر فردی معده ضعیفی داشته باشد به بیماری های متعددی دچار می شود و بالعكس آن هم وجود دارد.

وی با تاكید بر اینكه سبك زندگی امروزی موجب افزایش مشكلات گوارشی عدیده شده است گفت: پیشگیری از این وضعیت بسیار راحت است. همه ما می‌دانیم مشكل رفلاكس به دلیل شل بودن دریچه اسفنگتر فوقانی معده به مری رخ می دهد كه وظیفه آن جلوگیری از برگشت غذا از معده به مری است. وقتی این دریچه ناكارآمد و شل می شود؛ بخشی از غذای معده به مری باز می گردد كه می تواند موجب سوزش و درد در مری شود و در دراز مدت می تواند منجر به ایجاد عوارض شدیدتر در این عضو از بدن شود.

متخصص طب ایرانی با تاكید بر نیاز توجه بیشتر به جویدن غذا اظهار داشت: هر لقمه 30 تا 40 بار باید جویده شده و بعد قورت داده شود در واقع غذا باید شبیه ماده ای باشد كه در هم‌زن خرد شده باشد. متاسفانه ما وظیفه دندان‌های سخت خود را نادیده گرفته و آن را به معده واگذار می كنیم به همین دلیل معده بعد از سالها خسته شده و دچار مشكل می شود. خوب جویدن در بیماری های زنان، اعصاب و دیابت مورد تاكید قرار گرفته است.

وی توصیه كرد: موقعی كه گرسنه نیستیم نباید غذا بخوریم و در هنگام غذاخوردن قبل از سیرشدن از خوردن غذا دست بكشیم. از پرخوری و با هم خوری بپرهیزیم. در فواصل كوتاه غذا نخوریم و اجازه دهیم غذا به درستی هضم شود.

رضایی پور افزود: از نوشیدنی ها هنگام غذاخوردن باید پرهیز كرد حداقل نیم تا یك ساعت قبل از غذا باید نوشیدنی خورد. با غذا نباید مقدار زیادی پیاز، ترشی، ماست و سالاد مصرف كرد.سالاد و ماست نباید با غذاهایی كه حاوی گوشت هستند خورده شوند.

متخصص طب ایرانی كشورمان با ذكر این نكته كه استفاده زیاد از گیاهان دارویی هم عارضه دارد گفت: خیلی از افراد برای برطرف كردن مشكلات معده از نعناع استفاده می كنند. باید بدانیم مصرف بیش از اندازه این گیاه موجب شل شدن دریچه بیم مری و معده شده و رفلاكس را تشدید می كند.

رضایی پور در ادامه با اشاره به اینكه فرد بیمار از این قاعده مستثنی است گفت: افرادی كه كرونا می‌گیرند، بیمارند و ممكن است پزشك تجویز كند تا هر دو ساعت یكبار غذاهای سبكی مانند سمنو، فرنی ، حریره بادام، شیربادام؛ زرده تخم مرغ عسلی، عسل و شیره انگور بخورند تا انرژی مورد نیاز بدن خود را تامین كنند.

دسترسی سریع