مواد خوراكی بهبوددهنده و تشدیدكننده علائم افسردگی

دلایل علمی وجود دارد كه نشان می دهد نوع رژیم غذایی بر احساسات فرد تاثیر می گذارد زیرا ارتباط تنگاتنگی بین مغز و دستگاه گوارش وجود دارد.

1400/06/14
|
11:00

به گزارش ایسنا، مطالعات متعددی وجود دارد كه تایید می كند رژیم غذایی سالم می تواند تاثیر مثبتی بر سلامت ذهن و جسم داشته باشد و خلق و خو و شخصیت فرد تحت تاثیر نوع خوراكی مصرفی است. برهمین اساس مصرف غذاهای ناسالم و فست فودها با افزایش خطر بروز افسردگی همراه است.

از سوی دیگر، مصرف مواد مغذی و رعایت رژیم غذایی سالم می تواند به طور چشمگیری خطر بروز علائم افسردگی را به میزان قابل توجهی كاهش دهد. با مصرف مواد غذایی سالم، نسلی از باكتری های سالم در بدن شكل می گیرند كه به تولید هورمون های شادی مانند سروتونین و دوپامین كمك می كند.

به گزارش هندوستان تایمز، مصرف مواد غذایی سالم برای تغذیه مغز، بهبود حافظه و مدیریت اختلالات مرتبط با مغز مانند زوال عقل، پاركینسون، آلزایمر و اختلال كم‌توجهی و بیش‌فعالی حائز اهمیت است. زمانیكه فرد غذای مناسبی مصرف نكند، در انتقال دهنده های عصبی، عدم تعادل بوجود می آید كه می تواند به تغییرات خلقی، افت خلق و همچنین میل به مصرف مواد غذایی ناسالم منجر شود.

خوراكی هایی كه مصرفشان در دوران افسردگی توصیه می شود

افراد مبتلا به افسردگی با احساس غم، نداشتن انگیزه به انجام فعالیت های روزمره، بی اشتهایی و مشكلات خواب روبرو می شوند. رعایت رژیم غذایی غنی از مواد مغذی می تواند به آنها كمك كند تا از نظر عاطفی مقاوم بوده و در برابر تاثیر استرس و اضطراب، آسیب پذیری كمتری داشته باشند. از جمله مواد خوراكی كه مصرفشان در دوران افسردگی توصیه می شود می توان به موارد زیر اشاره كرد:

گردو: خوردن گردو می تواند به كاهش علائم اضطراب كمك كند زیرا یكی از غنی ترین منابع اسیدهای چرب امگا 3 به حساب می آید كه نقش آن در حمایت از عملكرد مغز و كاهش علائم افسردگی شناخته شده است.

لوبیا: این ماده خوراكی منبع عالی از پروتئین و فیبر است كه هر دو به حفظ سطح قند خون كمك كرده و بنابراین بر خلق و خو تاثیر مثبت می گذارد.

غذاهای تخمیر شده: مواد غذایی تخمیر شده همچون ماست سرشار از پروبیوتیك ها هستند كه سلامت روده و خلق و خوی را بهبود می دهد.

كربوهیدراتهای پیچیده و تصفیه نشده: كربوهیدراتهای خوب موجود در غلات سبوس دار و سبزیجات می توانند بر خلق و خوی فرد تاثیر آرام بخشی داشته باشند. كربوهیدرات ها با ماده شیمیایی مغز موسوم به سروتونین كه باعث تقویت خلق و خو می شود، در ارتباط هستند.

شكلات تلخ: شكلات تلخ سرشار از آنتی اكسیدان ها، فلاونوئیدها و منیزیم است و می تواند برای جلوگیری از نوسانات خلقی مرتبط با یائسگی و سندرم پیش از قاعدگی مفید باشد.

سلنیوم و روی: از آنجا كه اغلب در صورت افزایش اختلالات خلقی مانند اضطراب، میزان التهاب در بدن در سطوح بالا قرار می گیرد، این دو ماده معدنی نیز با كاهش التهاب، خلق و خو را بهبود می دهند.

خوراكی هایی كه مصرفشان در دوران افسردگی توصیه نمی شود

- خوراكی های سرشار از مواد قندی: مصرف مواد قندی می تواند علائم افسردگی را با افزایش ناگهانی قند خون و به دنبال آن احساس خستگی و ناراحتی، تشدید كند.

- نان سفید: آرد سفید بسیار فرآوری شده به سرعت به قند خون تبدیل می شود، بنابراین باعث افزایش انرژی می شود كه می تواند اضطراب را تشدید كند.

- قهوه: كافئین تركیبی است كه مصرف آن فرد را عصبی می كند، علاوه بر آن الگوی خواب را بر هم زده و بیشتر می تواند به تشدید افسردگی كمك كند.

- خودداری از رژیم های غذایی شدید: افراد مبتلا به افسردگی ممكن است تمایل به افراط و تفریط داشته باشند، بنابراین رعایت رژیم غذایی متعادل و سالم به این اشخاص توصیه می شود.

دسترسی سریع