تاثیر عصاره گوجه فرنگی در ممانعت از پیشرفت سرطان معده

نتایج یك مطالعه جدید نشان داده است كه عصاره گوجه فرنگی می تواند از رشد سلول های سرطانی در معده جلوگیری كند.

1400/06/01
|
11:03

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث سایت، گوجه فرنگی منبع اصلی لیكوپن، آنتی اكسیدان با انواع مزایای سلامت، از جمله كاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سرطان است.

نتایج مطالعه اخیر نشان داده است كه عصاره گوجه فرنگی برای سركوب پیشروی و كلونی سازی سلول های بدخیم سرطان معده مفید است و راه را برای درمان های جدید برای این بیماری كشنده هموار می كند.

«دانیلا بارون»، سرپرست تیم تحقیق از مركز تحقیقات سرطان شناسی مركولیانو ایتالیا، در این باره می گوید: «به نظر می رسد اثر ضدتوموری گوجه فرنگی با لیكوپن ارتباطی ندارد. پس از تجزیه و تحلیل عصاره های گوجه فرنگی از نظر توانایی آنها در مقابله با رده های سلولی سرطان معده، محققان دریافتند كه عصاره انواع گوجه فرنگی قادر به مهار رشد سلول های بدخیم است.»

طبق نتایج، این عصاره توانایی حركت سلول های سرطانی را مهار می كند، چرخه سلولی را از طریق تنظیم پروتئین های خانواده رتینوبلاستوما و مهاركننده های خاص چرخه سلولی متوقف می كند و در نهایت باعث مرگ سلول سرطانی در اثر آپوپتوز می شود.

به گفته محققان، «نتایج ما باعث ارزیابی بیشتر استفاده بالقوه از مواد مغذی خاص نه تنها در محیط پیشگیری از سرطان بلكه همچنین به عنوان یك استراتژی حمایتی در كنار درمان های متداول می شود.»

سرطان معده نوعی سرطان است كه از معده شروع شده و در سراسر بدن پخش می شود. این سرطان، چهارمین نوع شایع سرطان در سراسر جهان است و با عوامل ژنتیكی، عفونت هلیكوباكتر پیلوری (عفونت باكتریایی كه باعث التهاب معده، بیماری زخم معده و انواع خاصی از سرطان معده می شود) مرتبط است. عادات غذایی مانند مصرف غذاهای دودی و شور هم در این زمینه تاثیرگذار هستند.

برخی از علائم و نشانه های شایع سرطان معده ممكن است شامل موارد زیر باشد:

• مشكلات بلع

• احساس نفخ بعد از غذا خوردن

• احساس سیری بعد از خوردن وعده های غذایی كوچك

• سوء هاضمه

• معده درد

• كاهش وزن ناخواسته

•سوزش سردل

•حالت تهوع

•استفراغ

دسترسی سریع