حفظ سلامت قلب و مغز از دوران كودكی

فشار خون بالا، كلسترول بالا و سایر عوامل خطرساز برای سلامت قلب و مغز مشكلاتی هستند كه معمولاً افراد تا رسیدن به میانسالی به آنها فكر نمی كنند در حالی كه این مشكلات از دهه ها قبل آغاز می شود.

1400/05/27
|
11:20

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، دكتر «جووسو هاكالا»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه توركو در فنلاند، می‌گوید: «این عوامل كه می‌توانند از طریق انتخاب شیوه زندگی اصلاح شوند، در دوران كودكی بسیار مهم هستند.»

محققان در این مطالعه 3596 كودك و نوجوان را برای سه دهه تحت نظر داشتند. در سال 2011، محققان از 2000 شركت كننده آزمایش كامپیوتری عملكرد شناختی بعمل آوردند و دریافتند كنترل وزن، كلسترول و فشار خون در اوایل زندگی می‌تواند بر عملكرد شناختی در بزرگسالی تأثیر بگذارد.

این مطالعه نشان داد كه كودكان دارای فشار خون بالا و كلسترول بالا همواره دارای حافظه و توانایی یادگیری ضعیف‌تری در میانسالی نسبت به افرادی هستند كه دارای معیارهای سلامت قلب هستند.

افرادی كه در طول زندگی چاق بودند، كمتر قادر به پردازش اطلاعات یا حفظ توجه با افزایش سن بودند. هنگامی كه آنها به دهه 40 عمر می رسند، افرادی كه دارای هر سه فاكتور خطر قلبی باشند، در تمامی معیارهای مربوط به سلامت مغز، ضعیف‌تر بودند.

ارتباط بین سلامت قلب و مغز به خوبی ثابت شده است. جریان خوب خون باعث می‌شود هر دو اندام به درستی كار كنند. تحقیقات نشان داده شرایط و رفتارهایی كه به عروق خونی آسیب می‌رساند مانند فشار خون بالا و كلسترول، قلب و مغز را در معرض خطر قرار می‌دهد و می‌تواند منجر به حملات قلبی، سكته مغزی و زوال عقل شود.

با افزایش چاقی كودكان در دهه‌های اخیر و شواهد فزاینده ای كه نشان می‌دهد سلامت ضعیف قلب از همان دوران كودكی شروع به توسعه می‌كند، متخصصان بهداشت بر اهمیت پیشگیری از همان دوران كودكی تاكید دارند.

دستورالعمل‌های فعلی به كودكان و نوجوانان 6 تا 17 ساله توصیه می‌كند كه حداقل یك ساعت فعالیت بدنی متوسط تا شدید در روز داشته باشند. محققان همچنین بر اهمیت محدودكردن تماشای تلویزیون به دلیل بی تحركی تاكید دارند.

مشخص شده است كه فعالیت بدنی منظم بر عملكرد شناختی و پیشرفت تحصیلی تأثیر می‌گذارد.

دسترسی سریع