ارتباط مصرف بیشتر غذاهای گیاهی با كاهش خطر بیماری قلبی

به گفته محققان، خوردن غذاهای مغذی تر و گیاهی برای داشتن قلبی سالم در هر سنی مفید است.

1400/05/16
|
10:38

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از ساینس دیلی، بر اساس یك مطالعه طولانی 30 ساله، داشتن رژیم غذایی گیاهی در دوران جوانی با كاهش خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی در سنین میانسالی همراه است.

یك مطالعه دیگر 15 ساله هم نشان داد كه خوردن غذاهای گیاهی بیشتر كه باعث كاهش كلسترول می‌شود، با كاهش خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی عروقی در زنان یائسه ارتباط دارد.

در این دو مطالعه جداگانه كه معیارهای مختلف مصرف غذای گیاهی سالم تجزیه و تحلیل شد، محققان دریافتند كه هم افراد بزرگسال جوان و هم زنان یائسه كه رژیم غذایی شأن عمدتاً گیاهی بود، كمتر دچار سكته قلبی شدند و با احتمال كمتر ابتلاء به بیماری قلبی عروقی روبرو بودند.

طبق توصیه انجمن قلب آمریكا، الگوی كلی رژیم غذایی سالم بر مصرف انواع میوه‌ها و سبزیجات، غلات كامل، لبنیات كم چرب، مرغ و ماهی بدون پوست، آجیل و حبوبات و روغن‌های گیاهی غیر گرمسیری تأكید می‌كند. همچنین مصرف محدود چربی اشباع، چربی ترانس، سدیم، گوشت قرمز، شیرینی و نوشیدنی‌های شیرین را توصیه می‌كند.

«یونی چوی»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه مینه سوتا، در این باره می‌گوید: «تحقیقات قبلی بر روی مواد مغذی یا غذاهای تك متمركز بود، اما اطلاعات كمی در مورد رژیم غذایی گیاهی و خطر طولانی مدت بیماری‌های قلبی عروقی وجود دارد.»

محققان رژیم غذایی و بروز بیماری قلبی را در 4946 فرد بزرگسال مورد بررسی قرار دادند. شركت كنندگان در زمان ثبت نام (1985-1986) در این مطالعه 18 تا 30 ساله بودند و در آن زمان عاری از بیماری‌های قلبی عروقی بودند.

چوی در ادامه افزود: «رژیم غذایی بسیار مغذی و گیاهی برای سلامت قلب و عروق مفید است. رژیم گیاهی لزوماً گیاهخواری نیست. مردم می‌توانند از بین غذاهای گیاهی كه تا حد امكان طبیعی هستند و فرآوری بالایی ندارند، انتخاب كنند. ما فكر می‌كنیم كه افراد می‌توانند گهگاه از محصولات حیوانی مانند مرغ سرخ نشده، ماهی سرخ نشده، تخم مرغ و لبنیات كم چرب استفداه نمایند.»

دسترسی سریع