احتمال پیشرفت سرطان با مصرف مداوم بادام زمینی

به گفته محققان، مصرف مداوم بادام زمینی توسط بیماران سرطانی احتمال گسترش سرطان را افزایش می دهد.

1400/05/15
|
11:16

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از ساینس دیلی، نتایج مطالعه محققان دانشگاه لیورپول انگلستان نشان می‌دهد كه آگلوتینین بادام زمینی (PNA)، پروتئینی كه به كربوهیدرات‌ها متصل می‌شود و پس از خوردن بادام زمینی به سرعت وارد گردش خون می‌شود، با سلول‌های دیواره عروق خون (اندوتلیال) در تعامل است و مولكول‌هایی به نام سیتوكین تولید می‌كند.

سیتوكین های مورد بحث شامل IL-6 و MCP-1 از محرك‌های شناخته شده متاستاز سرطان هستند. افزایش تولید سیتوكین باعث می‌شود كه سایر سلول‌های اندوتلیال مولكول‌های چسبندگی سطح سلولی بیشتری ارائه دهند و آنها را برای سلول‌های تومور در گردش جذاب‌تر كرده و در نتیجه متاستاز را به طور بالقوه تحریك نمایند.

در مطالعه قبلی، پروفسور «لو گانگ یو» و همكارانش گزارش كردند كه PNA در حال گردش در جریان خون به یك زنجیره قند مخصوص متصل می‌شود كه عمدتاً در سلول‌های پیش سرطانی و سرطانی ایجاد می‌شود و با پروتئین بزرگ‌تری كه در سطح سلول‌های توموری در جریان خون متجلی می‌شود، تعامل می‌یابد.

این تعامل باعث ایجاد تغییراتی در پروتئین بزرگ‌تر شده و در نتیجه مولكول‌های چسبندگی در سطح سلول سرطانی متجلی شده و باعث می‌شود سلول‌های سرطانی محكم‌تر شوند و به رگ‌های خونی اتصال یابند. همچنین به سلول‌های سرطانی اجازه می‌دهد تا توده‌های كوچكی ایجاد كنند كه بقای سلول‌های سرطانی را در گردش بدن طولانی می‌كند. بسیاری از سرطان‌های اپیتلیال از طریق عبور از طریق جریان خون به سایر اندام‌ها سرایت می‌كنند.

به گفته پروفسور لوگانگ یو: «اگرچه هنوز تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است، اما این مطالعات نشان می‌دهد كه مصرف زیاد بادام زمینی توسط بیماران سرطانی ممكن است خطر گسترش متاستاز را افزایش دهد.»

محققان معتقدند این احتمال وجود دارد كه PNA در گردش خون، حداقل در سطوح نسبتاً بالایی كه اندكی پس از مصرف یك دوز حجیم بادام زمینی یافت می‌شود، می‌تواند تأثیر بیولوژیكی قابل توجهی بر سلول‌های توموری در گردش داشته و احتمال خطر متاستاز را افزایش دهد بنابراین بهتر است بیماران سرطانی از مصرف زیاد یا مكرر بادام زمینی اجتناب كنند.

دسترسی سریع