بهترین جایگزین «نمك» چیست؟

متخصص تغذیه با تأكید بر اینكه استفاده زیاد از نمك می‌تواند منجر به افزایش فشار خون و ضربان قلب شود،گفت:كم نمك كردن غذا باید كم كم انجام شود و از جایگزین‌های مثل آب لیمو، آب غوره و سبزی‌های خشكی مثل نعناع و كرفس استفاده كنیم.

1400/05/11
|
13:40

احمدرضا درستی مطلق، متخصص تغذیه در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، درباره «دلیل افزایش فشار خون»، گفت: دیواره رگها كه باید خاصیت ارتجاعی خوبی داشته باشند و با هر ضربان قلب باید انبساط و انقباض مناسبی داشته باشند در اثر تغذیه نامناسب، واكنش مناسبی در برابر ضربان قلب ندارند و دیواره هایی غیرقابل ارتجاع پیدا كرده اند.

وی ادامه داد: در این صورت است كه فشار خون افزایش می‌یابد. استفاده زیاد از روغن‌های اشباع مثل روغن دنبه آب كرده و كره به مرور زمان در رگ‌ها رسوب كرده و قطر دیواره رگ‌ها را كاهش می‌دهد و آن را از حالت ارتجاعی خارج می‌كند.

این متخصص تغذیه كلسترول LDL را ضایع كننده دیواره رگ‌ها خواند و گفت: اكسیداسیون كنار این چربی‌ها در دیواره رگ‌ها اتفاق افتاده و رگ‌ها را دچار سوختگی می‌كند؛ از طرفی خاصیت ارتجاعی رگ‌ها را كاهش می‌دهد.

درستی مطلق بیان داشت: بنابراین باید از غذاهایی استفاده كنیم كه نمك زیادی و كلسترول بالایی نداشته و چربی اشباع كمتری داشته باشند. استفاده زیاد از نمك می‌تواند منجر به افزایش فشار خون و ضربان قلب شده و در بدن تورم ایجاد كند كه منجر به افزایش آب میان بافتی خواهد شد.

وی با اشاره به استفاده مناسب از نمك در روایات، گفت: غذاهایی كه می‌خوریم به حد كفایت سدیم دارد. افرادی كه در كشورهایی مثل عربستان زندگی كرده و تعریق زیاد دارند باید از كمی نمك در كنار غذایشان استفاده كنند اما هموطنان ما نیاز به مصرف نمك بیشتر ندارند.

این متخصص تغذیه خاطرنشان كرد: افرادی كه می‌خواهند در آینده دچار پرفشاری خون نشوند و یا افرادی كه در حال حاضر فشار خون بالا دارند باید از منابع كلسترول LDL كمتر مصرف كنند و مصرف گوشت‌هایی كه حاوی چربی اشباع هستند مثل گوشت قرمز را كاهش داده و از غذاهای دریایی استفاده كنند تا چربی‌های موجود در غذاهای دریایی مثل امگا 3، كلسترول LDL را در بدن كاهش دهد.

درستی مطلق تصریح كرد: باید به طور كلی به غذا نمك نزنیم و افرادی كه فشار خون بالا دارند باید از غذاها، نان و پنیر بی نمك استفاده كرده و از غذاهای رستوران‌ها و غذاهای كنسروی پرهیز كنند.

وی بر استفاده از مواد جایگزین به جای نمك در غذا تاكید كرد و گفت: بخشی از حالت‌های ما مربوط به عادت‌های ماست.كم نمك كردن غذا باید كم كم انجام شود و از جایگزین‌های خوبی مثل آب لیمو، آب غوره، سركه بالزامیك و سبزی‌های خشكی مثل نعناع و كرفس استفاده كنیم؛ دوم اینكه باید ذائقه خود را از غذاهای پرنمك به غذای كم نمك تغییر دهیم.

دسترسی سریع