سامانه قیمت‌گذاری دارو راه اندازی می‌شود

مدیركل اداره دارو سازمان غذا و دارو از راه اندازی سامانه قیمت گذاری دارو در آینده نزدیك خبر داد.

1400/05/07
|
11:35

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، حیدر محمدی، مدیركل اداره دارو سازمان غذا ودارو در مراسم افتتاحیه خط تولید جدید داروسازی مداوا كه بمناسبت عید غدیر با حضور جمعی از مدیران اداره كل داروی سازمان غذا و دارو و پیشكسوتان این صنعت برگزار شد، در خصوص چالش های قیمتگذاری دارو اظهار داشت:برای اینكه سرعت، عدالت و شفافیت در بحث قیمت‌گذاری دارو بیشتر شود به این سمت رفته ایم كه قیمت‌گذاری را به صورت هوشمند و سامانه ای انجام دهیم.

وی ادامه داد: به این نحو كه تولیدكنندگان و واردكنندگان دارو، مولفه های مورد نیاز سازمان غذا و دارو را در سامانه ای كه در اختیارشان قرار می گیرد، درج كنند و به این صورت قیمتگذاری در سیستم محاسبه می شود و به عنوان قیمت پیشنهادی سامانه ارائه خواهد شد.

محمدی افزود: سپس این قیمت در اختیار كمیسیون قیمت‌گذاری قرار می گیرد و كمیسیون بعد از در نظر گرفتن همه شاخص های اثرگذار، آنرا تعیین و به صورت آنلاین اعلام می كند.

حمایت از تولید تحت لیسانس داروهای مشهور

وی در ادامه ضمن بازدید از خط تولید داروی آگنالیز كه تحت لیسانس داروسازی نوارتیس در داروسازی مداوا راه اندازی شد، افزود:یكی از مزایایی كه در مجموعه داروسازی مداوا می بینیم، تولید یك سری از داروهای برند به صورت تحت لیسانس است و به این صورت دغدغه بخشی از مردم و پزشكان كه دنبال داروهای برند هستند، پوشش داده می شود.

محمدی بیان داشت: بهرحال واردات داروهای برند شامل‌محدودیت هایی است كه خوشبختانه با كاری كه امروز انجام شد و با تولید تحت لیسانس آنها، دسترسی مردم به این دارو افزایش پیدا می‌كند

وی یادآور شد: مجموعه داروسازی مداوا به كمك نوارتیس این كار را انجام داده است و به این صورت شركت ایرانی از تجربیات، دانش فنی و بحث های كیفی و ارزیابی ها در سطح بین المللی استفاده می كند.

مدیركل اداره دارو سازمان غذا و دارو خاطرنشان كرد:‌به این صورت مصرف كنندگان و پزشكان اطمینان پیدا می كنند كه دارو با كیفیتی كه در مجموعه اروپایی تولید می شود، در ایران نیز تولید خواهد شد

گفتنی است این دارو كه برای درمان دردهای آنژین صدری استفاده می شود، اغلب در فهرست كمبودهای دارویی كشور بوده و با راه اندازی این خط تولید، گام موثری برای كاهش كمبود این دارو و تولید آن در داخل كشور برداشته شده است.

دسترسی سریع