اگر عارضه «مگس پرون» و «جرقه زدن جلو چشم» دارید بخوانید: درمان «جدایی شبكیه» را جدی بگیرید!

افرادی كه سابقه جدایی شبكیه در خانواده دارند باید بیشتر مراقب باشند و حتما برای چكاپ به مراكز درمانی مراجعه كنند.

1396/04/24
|
14:55

دكتر ناصر وافی، جراح و متخصص چشم و فوق تخصص شبكیه در خصوص مساله جدا شدن شبكیه چشم در برنامه «یك نكته یك متخصص» شبكه رادیویی سلامت افزود: ضایعاتی در محیط شبكیه چشم بعضی افراد ایجاد می شود كه ممكن است به سوراخ شدن شبكیه منجر شود. بی توجهی به این سوراخ، باعث می شود كه مایع زجاجیه چشم داخل این سوراخ نفوذ كند و سبب جدایی شبكیه شود.
وی ادامه داد: سلول های شبكیه به لایه های زیرین خود چسبیده اند و از آن ها تغذیه می كنند و آن سلول ها مكان خوبی برای سلول های شبكیه ایجاد می كنند. چنانچه این سلول ها از لایه های زیرین خود جدا شوند بلافاصله از بین می روند.
این فوق تخصص شبكیه در ادامه تاكید كرد: بنابراین، چیزی كه در جدایی شبكیه برای ما مهم است این است كه مریض به سرعت تحت درمان قرار گیرد به دو جهت: اول این كه این ضایعات گسترس نیابند و نقاط مركز بینایی را درگیر نكنند و دوم اینكه این سلول ها وقتی از لایه های زیرین جدا شدند موجب صدمات بیشتر نشوند و ما تا آن جایی كه می شود باید بتوانیم سلول های باقی مانده را حفظ كنیم .
وی یكی از علائمی كه قبل از جدایی شبكیه در چشم فرد مبتلا ایجاد می شود را فلوتر یا مگس پرون دانست و افزود: افراد مبتلا به این عارضه، احساس می كنند كه چیزی مثل بال مگس و چیزهای ریز دیگر، جلوی چشمشان حركت می كنند.
وافی ادامه داد: علامت دیگری كه بسیار اهمیت دارد فلشینگ یا جرقه زدن جلو چشم است. اگر فرد با بروز این مشكل، سریع به پزشك مراجعه كند می تواند با لیزر كردن دور سوراخ شبكیه آن را درمان كند .
این جراح و متخصص چشم در پایان اظهارداشت: درمان جدایی شبكیه با استفاده از جراحی های مختلف انجام می گیرد. افرادی كه سابقه جدایی شبكیه در خانواده دارند باید بیشتر مراقب باشند و حتما برای چكاپ به مراكز درمانی مراجعه كنند.

دسترسی سریع