چگونه از یك چهارم موارد ابتلا به كووید-19 جلوگیری كنیم؟

ایسنا/خراسان رضوی محققان دریافتند، افرادی كه از رژیم غذایی با كیفیت بالا استفاده می‌كنند كمتر به بیماری كووید-19 شدید مبتلا می‌شوند در حالی كه افرادی كه رژیم غذایی ضعیفی دارند بیشتر در معرض خطر ابتلا به كرونا قرار دارند.

1400/04/24
|
09:49

به نقل از نیوز، اطلاعات حدود 600 هزار برنامه تحقیق كووید ZOE كه یك نظرسنجی درباره غذای مصرف شده طی فوریه 2020 بود، مورد تجزیه‌وتحلیل قرا گرفت. بر اساس تجزیه‌وتحلیل علائم یا نتایج آزمون واكنش زنجیره‌ای پلیمراز (PCR) گزارش شده در برنامه، در نهایت 31هزار و 815 نفر (19 درصد) به ویروس مبتلا شدند.

افرادی كه بالاترین كیفیت رژیم غذایی را داشتند، در حدود 10 درصد كمتر پیشرفت بیماری كووید را نسبت به رژیم‌های كم كیفیت تجربه كردند و 40 درصد كمتر در معرض بیماری شدید قرار گرفتند.

این اولین مطالعه مهم در مورد رژیم غذایی و كووید-19 است و اولین مطالعه‌ای است كه نشان می‌دهد، یك رژیم غذایی سالم احتمالا ابتلا به بیماری را كاهش می‌دهد.

در این نظرسنجی به جای بررسی غذاهای خاص یا مواد مغذی، الگوی‌های وسیع‌تری از رژیم غذایی طراحی شد كه بازتاب‌دهنده نحوه واقعی غذا خوردن ما هستند. این نظرسنجی «نمره كیفیت رژیم غذایی» ارائه كرد كه نشان‌دهنده كیفیت كلی رژیم غذایی هر فرد است.

رژیم‌های غذایی با نمرات كیفیت بالا، حاوی غذاهای گیاهی مانند میوه‌ها، سبزیجات، غلات كامل و مغزها همچنین ماهی‌های روغنی، چربی‌های سالم مانند روغن زیتون، غذاهای كمتر فرآوری شده و كربوهیدرات‌های تصفیه شده بودند.

همچنین نمرات رژیم غذایی باكیفیت بالا با یك میكروبیوم روده سالم و متنوع‌تر مرتبط بودند كه به همین دلایل، رژیم‌های با امتیاز بالاتر با عنوان رژیم‌های «دوستانه روده» نامیده شدند.

نمره پایین كیفیت رژیم غذایی با رژیم‌های غذایی حاوی غذاهای فرآوری شده و مقادیر كم غذاهای گیاهی مانند میوه‌ها و سبزیجات مرتبط بود.

تاثیر رژیم غذایی با عوامل اقتصادی تقویت شد و افرادی كه در محله‌های كم‌درآمد زندگی می‌كردند دارای كمترین كیفیت رژیم غذایی بودند و حدود 25 درصد بیشتر در معرض خطر كووید-19 نسبت به افراد در جوامع مرفه‌ هستند كه به همان روش غذا مصرف می‌كنند.

بر اساس این نتایج، محققان تخمین می‌زنند كه اگر این اختلافات در كیفیت رژیم غذایی و وضعیت اقتصادی اجتماعی وجود نداشته باشد می‌توان از یك چهارم موارد كووید-19جلوگیری كرد.

پروفسور تیم اسپكتور، دانشمند ارشد ZOE و استاد اپیدمیولوژی ژنتیك در كالج كینگ لندن گفت: «شما مجبور نیستید گیاه‌خوار شوید اما داشتن گیاهان متنوع در وعده غذایی یك روش عالی برای تقویت سلامت میكروبیوم روده است، ایمنی و سلامت كلی خود را بهبود ببخشید و به‌طور بالقوه خطر ابتلا به كووید-19 را كاهش دهید.»

یافته‌های این تحقیق به صورت پیش چاپ در medRxiv آنلاین منتشر شده است.

دسترسی سریع