شیر مادر تنها غذای اصلی نوزاد تا پایان یك سالگی است

رئیس گروه سلامت نوزادان و كودكان دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، از شیر مادر به عنوان تنها غذای كامل نوزاد تا پایان یك سالگی نام برد.

1400/04/02
|
06:58

اولین دوره آموزشی تغذیه با شیر مادر ویژه مربیان بهورزی توسط گروه سلامت نوزادان، كودكان و شیر مادر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی برگزار شد.

در این كارگاه آموزشی چهار روزه كه به منظور توانمندسازی مربیان آموزشگاه‌های بهورزی برگزار شد، شركت كنندگان با مباحث تئوری و عملی برنامه شیر مادر آشنا شدند.

در ابتدای این كارگاه شهناز احمدی رئیس گروه سلامت نوزادان، كودكان و شیر مادر معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با اشاره به اهداف برگزاری این دوره گفت: تغذیه انحصاری با شیر مادر زیر بنای بقا و سلامت كودك است، زیرا تغذیه‌ای ضروری، بی نظیر و بدون جایگزین برای رشد و تكامل كودك فراهم می‌كند.

وی افزود: تغذیه انحصاری با شیر مادر در شش ماه اول پس از تولد دارای بیشترین تأثیر بالقوه بر بقای كودك است و به عنوان اولین ایمن سازی باعث حفاظت نوزاد در برابر عفونت‌های تنفسی، بیماری اسهال و سایر بیماری‌های تهدید كننده زندگی است.

به گفته احمدی، شیر مادر تا انتهای یك سالگی، غذای اصلی كودك و پس از آن تا 2 سالگی و حتی بعد از آن نقش تغذیه مكمل و كمكی را برای شیرخوار دارد.

وی تاكید كرد: بهورزان در روستاها نقش مؤثری در ایجاد اعتماد به نفس و روش‌های شیردهی و پیشگیری یا حل مشكلات شیردهی مادر دارند.

احمدی در ادامه در خصوص اهمیت دوران شیرخواری، اصول مشاوره شیردهی، مراقبت‌های ویژه در شیردهی راه‌های افزایش شیر مادر و تداوم شیردهی، نحوه ارزیابی سلامت مادر و وضعیت شیردهی به بیان توضیحاتی پرداخت.

دسترسی سریع