تزریق واكسن كووید 19 منعی برای اهدای خون نیست تزریق واكسن كووید 19 منعی برای اهدای خون نیست

تزریق واكسن كووید 19 منعی برای اهدای خون نیست و افرادی كه در برابر این بیماری واكسینه شده اند تنها برای مدت كوتاهی از اهدای خون معاف موقت می شوند.

1400/03/23
|
06:47

میلیون‌ها نفر در سراسر دنیا در حال حاضر علیه بیماری كووید 19 واكسینه شده‌اند.

واكسیناسیون موجب شده است كه افراد كم كم به زندگی عادی و انجام فعالیت‌های روزمره خود بدون دغدغه‌ی ابتلاء به این ویروس نزدیك شوند. این در حالی است كه بسیاری از افراد هنوز منتظر واكسن هستند و واكسیناسیون برایشان دیرتر اتفاق خواهد افتاد ولی همچنان پرسش‌های بسیاری درباره نحوه واكسیناسیون و آنچه كه در انتظارشان است، دارند.

یكی از این پرسش‌ها این است كه آیا در صورت تزریق واكسن می‌توان خون اهدا كرد؟

مصرف برخی از داروها و سابقه‌ی ابتلای داوطلب اهدای خون به برخی بیماری‌های قلبی، عروقی، عفونی و…، می‌تواند با معافیت همیشگی یا موقت اهدای خون همراه باشد. این معافیت‌ها می‌تواند بسته به نوع و دلیل آن از چند روز تا چند سال و یا همیشگی باشد.

واكسیناسیون یا ایمن سازی كه با هدف جلوگیری از ایجاد عفونت انجام می‌شود منعی برای اهدای خون نیست و بسیاری از واكسن‌ها تنها داوطلب اهدای خون را برای مدت زمان كوتاهی از اهدای خون معاف می‌كنند.

تزریق واكسن كووید 19 هم بسته به نوع آن می‌تواند با دوره معافیت از اهدای خون همراه باشد. افرادی كه تحت واكسیناسیون كووید 19 از نوع آسترازینكا و یا اسپوتنیك قرار گرفته‌اند می‌توانند 28 روز پس از دریافت واكسن جهت اهدای خون مراجعه نمایند و این در حالی است كه تزریق سایر انواع واكسن كووید 19 از جمله بهارات، سینوواك، سینوفارم، فایزر، مدرنا و بركت منعی برای اهدای خون ندارد و داوطلبین اهدای خون می‌توانند پس از بهبودی واكنش‌های اولیه به واكسن از جمله تب، درد عضلانی ضعف و بی حالی، جهت اهدای خون به مراكز اهدای خون سازمان انتقال خون ایران مراجعه كنند.

دسترسی سریع