تاثیر غذاهای دوران ریكاوری كرونا

چه غذاهایی بخوریم

1400/03/22
|
07:47

پژوهش ها نشان می­ دهد خطر ابتلا به ویروس كووید 19 در افرادی كه تغذیه نامناسبی دارند، بیشتر است.

فرحناز كشوری فرد كارشناس مسئول آزمایشگاه كنترل غذا و دارو معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی ایران، با اشاره به پژوهش‌های انجام شده با موضوع بررسی تأثیر مواد غذایی و مواد مغذی در دوران ریكاوری كووید 19، اظهار كرد: در این پژوهش‌ها با استفاده از داده‌های آماری، به بررسی تأثیر مصرف مواد غذایی خاصی در طول ریكاوری كرونا در 170 كشور جهان پرداخته شده است.

وی با بیان اینكه گروه بندی كشورها با توجه با شاخص GHI (مقدار شاخص فقر) انجام شده، افزود: با استفاده از این شاخص می‌توان كشورها را هم از نظر كیفیت تغذیه و هم از نظر در دسترس بودن مواد غذایی تفكیك كرد.

كشوری فرد گفت: متأسفانه در كشورهایی كه GHI بالا است، شاخصی برای تشخیص مواد غذایی تأثیر گذار در رویه ریكاوری كووید 19 وجود ندارد.

وی با بیان اینكه كشورها با استفاده از این شاخص به چهار گروه تقسیم شده اند، ادامه داد: گروه اول كشورهایی هستند كه شاخص فقر آنها كاملاً حذف شده مانند آمریكا، كانادا، ژاپن، كره جنوبی، استرالیا و اروپای غربی؛ گروه دوم شامل كشورهایی می‌شوند كه شاخص فقر آنها بسیار كم است، مانند آمریكای جنوبی، مكزیك و كشورهای مركزی آمریكای جنوبی؛ در گروه سوم كشورهایی قرار می‌گیرند كه شاخص فقر كمی دارند مانند ایران، آلبانی، اكراین و روسیه؛ گروه چهارم نیز شامل كشورهایی با شاخص فقر بالا مانند كشورهای آفریقایی، فیجی، یمن، پاكستان و ویتنام هستند.

كشوری فرد گفت: غذاهایی با ریشه حیوانی كه پر از كلسترول هستند، شاید باعث بیماری‌های متعدد شوند اما تحقیقات نشان داده مقدار مناسبی از كلسترول باعث تقویت سیستم ایمنی نسبت به عفونت‌ها و ویروس‌ها می‌شود.

وی ادامه داد: غذاهایی كه منبع زینك و رتینول هستند نیز در دوران ریكاوری نقش زیادی داشته اند. مانند گوشت، شیر و فرآورده‌های لبنی كه در كشورهای گروه اول به صورت سیستماتیك با ویتامین D غنی می‌شوند.

كشوری فرد افزود: از میان مواد غذایی بررسی شده، سبزیجات و فرآورده‌های گیاهی بیشترین تأثیر را در پروسه ریكاوری كووید 19 داشته‌اند. دلیل این تأثیر وجود ویتامین E در روغن‌های گیاهی و همچنین وجود امگا 3 در روغن‌های سویا و دانه‌ی كلزا است.

این كارشناس مسئول آزمایشگاه كنترل غذا و دارو نشان كرد: تنها ماده‌ای كه در دوران ریكاوری كووید 19 تأثیر منفی دارد نوشیدنی‌های الكلی است كه نه تنها باعث ایجاد مشكلات كبدی شده، بلكه سبب ایجاد مشكلات ریوی و در نهایت كند تر شدن پروسه‌ی بهبودی می‌شود.

وی گفت: یكی از مؤثرترین روش‌های گذراندن راحت دوران ریكاوری كووید 19 داشتن رژیم غذایی مناسب است. غذاهایی كه دارای مقدار زیادی لیپید، پروتئین، آنتی اكسیدان و ریزمغذی‌ها هستند به تسریع دوران ریكاوری كمك شایانی می‌كنند. همچنین غذاهایی كه ویتامین‌های متعدد مانند ویتامین D و ویتامین E دارند در تقویت سیستم‌های دفاعی بدن و سرعت بخشی به روند درمان نقش چشمگیر دارند.

كشوری فرد در پایان افزود: در ایران بیشتر مواد مغذی ذكر شده موجود هستند و ریكاوری را برای كسانی كه در حال گذراندن دوران نقاهت خود هستند، آسان می‌سازد.

دسترسی سریع