سرانه پایین مصرف شیر در ایران

280 كیلو كمتر از اروپا

1400/03/17
|
07:22

جلال الدین میرزای رزاز، با اشاره به وضعیت نگران كننده مصرف شیر و لبنیات در كشور، گفت: روند اصلاحی سرانه مصرف شیر كه در سال‌های گذشته شروع شده و به حدود 90 تا 100 كیلوگرم در سال رسیده بود، متأسفانه در دو سال گذشته به دلیل مشكلات اقتصادی و افزایش قیمت شیر، روند نزولی پیدا كرد. به طوری كه در حال حاضر به حدود 60 تا 70 كیلو در سال رسیده، در حالی كه سرانه مصرف شیر در كشورهای توسعه یافته حدود 350 كیلوگرم است.

وی خاطرنشان كرد: در كنار مشكلات اساسی كشور در شرایط پیچیده و دشوار اقتصادی و تحریم مداخلات افراد ناآگاه و سودجو در امر سلامت و تشویق مردم به منع مصرف شیر به این مصیبت دامن می‌زند، برخی از افراد با دسترسی آزاد به تریبون‌های سراسری و ملی مانند صدا و سیما با انتشار این مطالب عوام فریبانه كه فاقد مستندات و پایه‌های علمی بوده توانسته اند در خصوص مصرف شیر در جامعه تردید و دوگانگی ایجاد كرده و زحمات چندین ساله حوزه‌های مختلف علمی و اجرایی كشور در خصوص ترویج فرهنگ مصرف شیر را كم اثر یا بی اثر كنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی اظهار داشت: هرگونه نظریه و تئوری علمی در هر زمینه‌ای باید مورد پژوهش‌های علمی و آكادمیك قرار گیرد تا بتوان به نتایج آن استناد كرد و لزوم تصویب قوانین بازدارنده توسط وزارت بهداشت و سازمان‌های ذی ربط در برخورد با این افراد ضروری به نظر می‌رسد.

به گفته میرزای رزاز، یكی دیگر از عوامل مخرب در ترویج مصرف شیر حملات و هجمه‌هایی است كه از خارج و داخل كشور به صنایع غدایی ایران می‌شود، پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه صنایع غذایی كشور به خصوص در دهه‌های گذشته توانسته كشور را به عنوان یكی از صاحبان این صنعت به خصوص در حوزه شیر و لبنیات در منطقه و دنیا مطرح كند.

وی با اشاره به راهكارهای عملی برای اصلاح مصرف شیر در ایران، افزود: سیاست گذاران حوزه غذا و تغذیه برای جلوگیری از آسیب‌های جدی به سلامت جامعه باید وارد شوند و گنجاندن شیر در سبدهای حمایتی غذایی برای اقشار آسیب پذیر ضروری است.

دسترسی سریع