فرمانده عملیات مدیریت بیماری كرونا در كلانشهر تهران با بیان اینكه 83 درصد مرگومیر بیماران كرونایی مربوط به افراد بالای 65 سال است، تصریح كرد: اولویت قرار دادن واكسیناسیون این گروه سنی میتواند تا حد زیادی نگرانیها را كاهش دهد.
دكتر علیرضا زالی درباره وضعیت كرونا در استان تهران اظهار كرد: در حال حاضر تعداد بیماران بستری در بخشهای ما بالغ بر 4 هزار و 300 بیمار است و حدود 1350 نفر از این بیماران در بخشهای مراقبت ویژه بستری هستند.
وی ادامه داد: در 24 ساعت گذشته تعداد بیماران جدید مراجعهكننده در تهران كه نیاز به بستری داشتند به 677 نفر میرسد كه حدود 130 نفر از آنها در بخش مراقبت های ویژه بستری شدند.
دكتر زالی میزان مراجعان سرپایی تهران در 24 ساعت گذشته را حدود 5 هزار و 300 بیمار عنوان كرد.
وی با بیان اینكه آمار عمومی بستری موارد جدید، نسبت به هفته گذشته حدود 19,6 درصد كاهش را نشان میدهد، تاكید كرد: اما باز هم تهران وضعیت شكننده و ناپایدار خود را طی میكند.
دكتر زالی با اشاره به اینكه آمارها نشان میدهد در یك سال گذشته، معمولا پس از هر تعطیلات عمومی آمار مراجعان سرپایی و بستری افزایش یافته است، نسبت به خطر افزایش یافتن تعداد بیماران پس از تعطیلات هفته آینده در صورت عدم رعایت پروتكلهای بهداشتی، هشدار داد.
وی آخرین آمار میزان رعایت پروتكلهای بهداشتی در تهران را 73 درصد عنوان كرد و افزود: اما كماكان بحث فاصلهگذاری اجتماعی در تهران به ویژه در وسایل حملونقل عمومی با چالشهای اساسی رو به روست.
دكتر زالی با اشاره به اینكه استان هایی همچون سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر به شدت در حال مبارزه با سویههای نوین بیماری هستند، گفت: 13 شهر قرمز كرونایی كشور در این استانها قرار گرفته اند و همكاران ما در این استانها به شدت در حال تلاش هستند كه از گسترش این سویههای جدید به سایر استان ها جلوگیری شود.
وی با اشاره به احتمال تردد افراد مبتلا به سویههای جدید در تهران، وضعیت تهران را از نظر این حیث پرخطر تلقی كرد.
دكتر زالی با بیان اینكه در تهران موارد جدید بستری رصد میشوند، گفت: اگر شكل جدیدی از تظاهرات بالینی مشاهده شود اقدامات توالییابی انجام میگیرد تا مشخص شود سویههای جدید در تهران نیز وجود دارد یا خیر.
وی درباره وضعیت واكسیناسیون در استان تهران توضیح داد: در حال حاضر 68 مركز تجمیعی واكسیناسیون در تهران در حال فعالیت است كه با پشتیبانی سه تا چهار مركز جامع سلامت به ارایه خدمات میپردازند.
دكتر زالی درباره افراد بالای 80 سال كه اولین گروه سنی موردنظر برای دریافت واكسن بودهاند، توضیح داد: خوشبختانه تاكنون بالای 85 درصد این افراد در تهران دوز اول واكسن را دریافت كردهاند.
وی ادامه داد: در تهران در گروه سنی 75 تا 80 سال نیز واكسیناسیون حدود 72 درصد و در گروه سنی 70 تا 75 سال كه تعداد آنان به 180 هزار نفر میرسد نیز تاكنون واكسیناسیون 54 درصد افراد محقق شده و امیدواریم در طی روزهای آینده این میزان افزایش یابد.
وی با بیان اینكه مجموع افراد بالای 65 سال در تهران به 700 هزار نفر میرسد، گفت: حدود 490 هزار نفر از این افراد عمدتا در گروه های سنی بالای 70 سال قرار دارند.
دكتر زالی آمار بالاتر موارد وخیم بیماری، بستری و مرگومیر در گروههای سنی بالای 70 سال را دلیل تمركز بیشتر بر واكسیناسیون افراد بالای 70 سال عنوان كرد.
فرمانده عملیات مدیریت بیمار كرونا در كلانشهر تهران گفت: در تهران 64 درصد موارد بستری در خیز چهارم بیماری در بین افراد بالای 65 سال گزارش شده است و متاسفانه 83 درصد مرگومیرها نیز در همین گروه سنی اتفاق افتاد.