ظرفیت كرونایی تهران تكمیل شده است

پایتخت باید «قفل» شود

1400/01/24
|
08:45

اظهارت فرمانده ستاد مقابله با كرونا در كلانشهر تهران و البته وزیر بهداشت، مبنی بر اینكه وضعیت كرونا در روزهای پیش رو، وخیم‌تر و سخت‌تر خواهد شد، حكایت از این واقعیت دارد كه باید برای برون رفت از بحران كنونی، تصمیم عاجل گرفت. از همین رو، ستاد ملی مقابله با كرونا در تازه‌ترین تصمیمات خود، تعطیلی مشاغل گروه‌های دو، سه و چهار، در شهرهای قرمز را و همچنین تعطیلی مشاغل سه و چهار در شهرهای نارنجی را برای دو هفته از 21 فروردین 1400، اعمال كرده است. اما، شرایط در برخی شهرهای قرمز از جمله تهران، به گونه‌ای است كه دست‌اندركاران حوزه سلامت بر این عقیده‌اند كه اعمال محدودیت‌ها چندان كارگشا نخواهد بود و شهر باید «قفل» شود.

وضعیت بیمارستان‌های پایتخت

شاید اگر به سراغ دو بیمارستان «امام خمینی» و «سینا» برویم، وضعیت كرونایی تهران تا حدودی برای همگان مشخص شود. زیرا، این دو بیمارستان، از جمله پرازدحام‌ترین و شلوغ‌ترین بیمارستان‌های كرونایی تهران هستند كه در 14 ماه گذشته از شیوع كرونا در كشور، پذیرای تعداد زیادی از بیماران كرونایی بوده‌اند.

خسرو صادق نیت رئیس مجتمع بیمارستانی امام (ره)، ضمن اشاره به تشدید افزایش تعداد مراجعان، بستری‌ها و مرگ و میرهای كرونایی در این مركز درمانی، گفت: ظرفیت كرونایی بیمارستان تكمیل شده و ما مجبوریم خدمات به بیماران غیر كرونایی را كمتر كنیم تا بتوانیم پاسخگوی بیماران كرونایی باشیم.

محمد طالب پور رئیس بیمارستان سینا هم با بیان اینكه تعداد بیماران ما نسبت به قبل از عید 7 برابر شده است، گفت: از هر 10 مراجعه كننده مجبوریم 4 نفر را بستری كنیم و از الان باید برای روزهای آینده كه به اوج مبتلایان خواهیم رسید فكر شود تا سرویس دهی به بیماران به هم نریزد.

اظهارات تكان دهنده زالی

علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با كرونا در كلانشهر تهران، معتقد است؛ تا زمانی كه در كنترل اپیدمی از تعبیرات سلیقه‌ای، غیر حرفه‌ای و غیر كارشناسی صحبت شود، وضعیت به همین شكل خواهد بود.

وی با تاكید بر اینكه شهر باید «لاك دان» شود، گفت: با توجه به مرگ و میر بالایی كه در هفته گذشته رخ داد و حجم بالای ابتلاء، تنها راه حل ممكن در تهران برای عبور از بحران فعلی «قفل» كردن شهر است.

زالی تصریح كرد: متأسفانه هفته گذشته به رغم اعلام وضعیت قرمز در تهران، روزانه بیش از 800 هزار نفر از مترو استفاده كرده‌اند.

فرمانده ستاد مقابله با كرونا در كلانشهر تهران، افزود: اگر این روند تداوم یابد تا مدت‌ها روند مرگ و میر در تهران رو به افزایش خواهد بود. زیرا، آن چیزی كه در حال حاضر در سطح شهر اعمال می‌شود مطلقاً با مبانی علم پیشگیری انطباق ندارد و بیشتر به نظر می‌رسد بازی با الفاظ است.

زالی گفت: متأسفانه گزارشات متعددی وجود دارد كه نشان می‌دهد برخی از دستگاه‌های ملی برای حضور یك سوم كارمندان حاضر به پذیرش مصوبات ستاد نشده‌اند و با این وضعیت كنترل اپیدمی بسیار سخت خواهد بود.

وی تاكید كرد: كسانی كه در این زمینه تسامح می‌كنند قطعاً جان مردم را به بازی گرفته‌اند و باید پاسخگو باشند.

زالی گفت: تنها راه ممكن برای مهار بیماری ایجاد یك فرایند جدی برای تعطیلی و تغییر ریتم شهر است به گونه‌ای كه مردم در تهیه خدمات ضروری دچار مشكل نشوند.

ویروس انگلیسی بی‌رحمانه حمله می‌كند

در شرایطی كه ویروس جهش یافته بی‌رحمانه حمله می‌كند، به نظر می‌رسد راه حل مقابله با بیماری در كلانشهری مانند تهران كه جمعیت زیادی دارد، قفل كردن شهر باشد. زیرا، مشاهدات و گزارش‌ها حاكی از این است كه با اعمال محدودیت‌هایی كه از 21 فروردین آغاز شده است، تغییر چندانی در رعایت پروتكل‌ها مشاهده نمی‌شود و رفت و آمدهای روزانه به قوت خود باقی است. مترو و اتوبوس‌ها همچنان پر از مسافر هستند و ادارات نیز همچنان به صورت حضوری خدمات ارائه می‌دهند.

به گفته علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با كرونا، در موج چهارم كرونا، سوش غالب ویروس انگلیسی است و می‌توان گفت كه اغلب مبتلایان درگیر ویروس جهش یافته شده‌اند كه خطرناك‌تر از نوع چینی است.

وی درباره برخی درخواست‌ها برای تعطیلی كامل ادارات، افزود: اگر نیروی بسیاری از ستادهای وزارتخانه‌ها نیز دو سوم شوند هیچ اتفاقی نمی‌افتد و كار مردم انجام می‌شود، زیرا آنها نیروی اضافه دارند و ارباب رجوع نیز ندارند.

رئیسی ادامه داد: بر اساس شیوه نامه‌های بهداشتی در مناطق قرمز، مدیران ادارات می‌توانند تا یك سوم كاركنان را به محل كار بیاورند و بسیاری از كارهای بانك‌ها را می‌توان به صورت الكترونیكی انجام داد، زیرا كاركنان بانك‌ها از گروه‌های آسیب پذیر هستند.

منتظر روزهای سخت‌تری باشیم

آن طور كه وزیر بهداشت روز گذشته در اولین گفتگوی زنده خبری در سال جدید با مردم داشت، باید منتظر روزهای سخت‌تری در هفته آینده باشیم. به طوری كه آمار مرگ و میرها و بستری‌ها، بیشتر از اعداد و ارقام این روزها خواهد شد. در حالی كه روز گذشته شاهد مرگ 258 نفر از هموطنانمان بودیم، این عدد می‌تواند در روزهای آینده به 2 برابر هم برسد. به طوری كه چند روز قبل، ایرج حریرچی معاون كل وزارت بهداشت، صحبت از 600 مرگ روزانه كرده بود.

این در حالی است كه بیشترین موارد بستری و مرگ و میر كرونایی در كشور، مربوط به تهران بوده است. یعنی اگر بتوان این بیماری را در تهران كنترل كرد، آن گاه توانسته‌ایم به میزان یك سوم از موارد ابتلاء و مرگ و میرها بكاهیم. زیرا، در روز گذشته بیش از 14 هزار مراجعه كرونایی به مراكز بهداشتی و درمانی استان تهران داشته‌ایم.

آنچه مسلم است، اینكه امروز گرفتار موج سهمگین كرونا در كشور هستیم كه از موج‌های قبلی ما سنگین‌تر است. اما، اظهارات مقابل همدیگر برخی مسئولان، وضعیت موجود را سخت‌تر خواهد كرد. زیرا، استاندار تهران مخالف تعطیلی و قفل شدن تهران است و در مقابل، كادر پزشكی و درگیر بیماری، موافق صد درصدی تعطیلی شهر هستند. باید منتظر روزهای آینده بود.

دسترسی سریع