مصرف مواد غذایی مضر در پاندمی كرونا دو برابر شده است

یك استاد دانشگاه گفت: استرس ناشی از ابتلا به كرونا و یا خانه ماندن‌های طولانی نباید بهانه‌ای برای پرخوری عصبی و یا استفاده از غذاهای ناسالم باشد.

1400/01/16
|
07:50

فاطمه محمدی نصرآبادی با اشاره به اینكه پرخوری و كم خوری ناشی از استرس در گروه بزرگی از افراد جامعه وجود دارد اظهار كرد: بیماری پرخوری عصبی، یك اختلال عصبی مربوط به غذا خوردن است كه به صورت بالقوه بسیار خطرناك بوده و ممكن است زندگی فرد را به خطر بیندازد.

وی افزود: كم خوری ناشی از استرس موجب ایجاد مشكل كمبود مواد غذایی در بدن شده و در عین حال پرخوری افراطی هم مشكلات اضافه وزن، چاقی و در ادامه آن تبعات زیانباری برای سلامت به دنبال دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، با اشاره به اینكه پاندمی كرونا افراد را با مشكلات مختلفی روبرو كرده است، خاطرنشان كرد: با شیوع كرونا و در ادامه طولانی شدن همه گیری این بیماری و قرنطینه‌های طولانی، غذا خوردن به یكی از تفریحات مردم مبدل شده است.

محمدی نصرآبادی ضمن انتقاد از تغییر عادات غذایی مردم تاكید كرد: امروزه وقتی از آشپزی سخن به میان می‌آید، آشپزی سالم مد نظر نیست بلكه بیشتر غذاهای چرب، فست فودها، كیك و شیرینی مورد توجه عموم است.

وی با اشاره به اینكه مصرف مواد قندی و چربی در دوران شیوع كووید 19 دو برابر شده است، افزود: قند، شكر، انواع پنیر پیتزا در صدر مواد غذایی مصرفی مردم گزارش شده كه برای سلامتی مضر هستند. خصوصاً چربی موجود در انواع پنیرهای فرآوری شده كه از نوع چربی ترانس است.

عضو گروه تحقیقات و سیاستگذاری غذا و تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه با بیان اینكه كودكان و نوجوانان در شرایط كرونایی دچار محدودیت‌هایی حركتی شده‌اند گفت: كرونا فعالیت مدارس، كلاس‌های آموزشی و تعاملات كودكان را محدود كرده، همین موضوع و كم تحركی موجبات چاقی را بیش از پیش فراهم كرده است.

نصرآبادی با بیان اینكه باید برنامه صحیح و مدونی برای اصلاح الگوی غذایی در خانواده اجرا شود تاكید كرد: خانه ماندن‌های طولانی نباید بهانه‌ای برای پرخوری و استفاده از غذاهای ناسالم باشد چرا كه در همین شرایط پیچیده كرونایی هم كم نبودند افرادی كه ضمن كنترل وزن خود و خانواده، از الگوی غذایی سالمی پیروی كردند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی پیاده روی در طبیعت و به دور از مراكز پرتراكم را توصیه كرد.

وی با اشاره به احتمال طولانی یا مزمن شدن بیماری كرونا در دنیا افزود: چنانچه قصد افزایش تنوع مواد غذایی را دارید بهتر است این تنوع با مصرف بیش از پیش سبزیجات دارای فیبر بالا و لبنیات اتفاق بیفتد.

عضو گروه تحقیقات و سیاستگذاری غذا و تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه با بیان اینكه پرخوری ناشی از استرس تحت عنوان اختلال در وضعیت روانی تشخیص داده می‌شود تاكید كرد: این اختلال همانند وسواس درمان پذیر است.

وی ادامه داد: افراد دارای اضافه وزن یا چاقی چنانچه دچار سندرم پرخوری ناشی از استرس شوند قطعاً با عوارض بیشتر چاقی روبرو خواهند شد بنابراین در صورت بروز و مشاهده علائم میل به پرخوری بیش از نیاز معمول، باید سریعاً به پزشك مراجعه كنند.

عضو گروه تحقیقات و سیاستگذاری غذا و تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه ادامه داد: در گام اول باید اختلال پرخوری ناشی از اضطراب برطرف شود و در ادامه مشكلات بعدی درمان شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی ضمن اشاره به كاربرد مشاوره به عنوان یكی از اصلی ترین روش‌های درمانی اختلال پرخوری؛ بر محدود كردن دفعات مصرف شیرینی جات در روز و اختصاص سیستم پاداش، جایگزین كردن مواد قندی سالم‌تر مثل خرما و توت تاكید كرد.

نصرآبادی همچنین استفاده از پنج واحد میوه و سبزی در روز، كاهش مصرف كربوهیدارت ها و مواد چرب را مورد تاكید قرار داد.

وی در ادامه ارتباط چاقی با كرونا را مورد توجه قرار داد و افزود: تجربه ثابت كرده است قند افزوده، چربی و به دنبال آن اضافه وزن ناشی از مصرف این مواد می‌تواند به میزان قابل توجهی ایمنی بدن را در برابر بیماری‌ها خصوصاً كرونا كاهش دهد.

عضو گروه تحقیقات و سیاستگذاری غذا و تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه یادآور شد: میزان چاقی ارتباط مستقیم با شرایط ابتلاء به كرونا دارد، به شكلی كه افراد چاق شرایط سخت‌تری از كووید را تجربه می‌كنند و در صورت بهبودی، روند درمان در این افراد بسیار كند تر است.

وی با تاكید بر ارتباط مستقیم تأثیرات شرایط اقتصادی با كوچك‌تر شدن سبد غذایی اقشار آسیب پذیر، توضیح داد: شرایط اقتصادی نامطلوب؛ گوشت قرمز، مرغ، ماهی و لبنیات را از سفره اقشار محروم حذف می‌كند و این موضوع می‌تواند به سلامت، سطح ایمنی بدن و رشد كودكان آسیب جدی وارد كند.
كد خبر

دسترسی سریع