افزایش احتمال ابتلا به كرونا در بیماران سوخته

چهارشنبه‌سوری در خانه بمانید

1399/12/25
|
07:24

رئیس بیمارستان سوانح سوختگی مطهری با اشاره به افزایش احتمال ابتلا به كرونا میان افراد دچار سوختگی، درباره درمان این بیماران گفت: تجهیزات اولیه در دسترس است اما تجهیزات مدرنی كه در دنیا استفاده می‌شود را نداریم زیرا به دلیل تحریم‌ها بسیاری از وسایل و دستگاه‌ها را نمی‌توانیم تهیه كنیم.

دكتر مصطفی ده‌مرده‌ای ، گفت: تا روز گذشته (یكشنبه 24 اسفند) 12 مورد مراجعه بر اثر سوانح چهارشنبه سوری به بیمارستان ما مراجعه كردند كه 8 نفر به شكل سرپایی درمان شده و 4 نفر بستری و در حال دریافت خدمات هستند، حال عمومی این 4 نفر بد نیست اما، دچار صدمات شدیدی شده‌اند. اكثر این 12 نفر هنگام ساخت مواد محترقه همچون ترقه دچار سانحه شده‌اند. در میان این افراد دو نفر مشكوك به كرونا هستند كه در بخشی جدا ایزوله شده‌اند.

وی افزود: معمولا مجروحان سوختگی در تهران به بیمارستان ما مراجعه می‌كنند مگر اینكه طی حادثه تنها چشم یا دست فرد آسیب دیده باشد كه در آن صورت مجروح را به بیمارستان فارابی یا حضرت فاطمه (س) انتقال می‌دهند.

ده مرده‌ای ادامه داد: سال گذشته 84 نفر طی حوادث چهارشنبه سوری دچار حادثه شده و به بیمارستان ما مراجعه كردند كه از این تعداد 22 نفر بستری و 62 نفر به شكل سرپایی درمان شدند.

وی درباره احتمال ابتلا به كرونا در میان افرادی كه دچار سوختگی می‌شوند، اظهار كرد: مطالعه خاصی در این مورد صورت نگرفته است اما هر بیماری كه سیستم ایمنی فرد را تحت تاثیر قرار دهد احتمال ابتلا به كرونا را هم افزایش می‌دهد، سوختگی هم به همین شكل است. بنابراین احتمال ابتلا به كرونا در افراد دچار سوختگی هم افزایش می‌یابد.

وی درباره هزینه‌های درمان سوختگی، گفت: در حال حاضر بیشتر هزینه توسط دولت پرداخت می‌شود و شش درصد توسط بیمار پرداخت می‌شود كه چون بضاعت مالی اكثر بیماران ما پایین است، ما درمان آنها را رایگان انجام می‌دهیم. متاسفانه بسیاری از خدمات مربوط به سوختگی تحت پوشش بیمه نیست. در بیمارستان‌های دولتی هر یك درصد سوختگی حدود 4 میلیون تومان هزینه دارد. در حال حاضر كه با افزایش قیمت اكثر وسایل مورد نیاز درمان سوختگی مواجه هستیم واقعا درمان بیماران دچار سوختگی كار سختی است و این در حالی است كه تعرفه‌ها به این نسبت افزایش نیافته و بیمارستان‌های دولتی روز به روز بدهكارتر می‌شوند و اگر كمك‌های وزارت بهداشت نباشد ما همگی ورشكست می‌شویم.

وی با اشاره به آمار 250 تا 300 هزار سوختگی در سال، اظهار كرد: از تعداد یاد شده حدودا 3000 نفر نیز جان خود را از دست می‌دهند. معمولا دست‌ها و صورت بیشترین آسیب را حین كار با مواد محترقه در چهارشنبه سوری می‌بینند.

رئیس بیمارستان سوانح سوختگی مطهری درباره تامین تجهیزات مورد نیاز درمان بیماران سوخته، تصریح كرد: تجهیزات اولیه در دسترس ما است، اما تجهیزات مدرنی كه در دنیا استفاده می‌شود را نداریم. به دلیل تحریم‌ها بسیاری از وسایل و دستگاه‌ها را نمی‌توانیم تهیه كنیم زیرا یا قیمت آنها بسیار بالا است و یا تحت هیچ شرایطی به ما نمی‌فروشند.

وی افزود: از مردم خواهش می‌كنیم امسال چهارشنبه سوری سعی كنند از منزل خارج نشوند زیرا احتمال ابتلا به كرونا را افزایش می‌دهند و از طرفی گاهی بدون اینكه خودشان بخواهند مورد آسیب مواد محترقه و منفجره از سوی دیگران قرار می‌گیرند. خانواده‌ها باید مراقب فرزندانشان باشند كه مخفیانه اقدام به تهیه وسایل خطرناك نكنند.

وی در خاتمه افزود: در حال حاضر با مشكل كمبود تخت مواجه نیستیم، اما اگر به یكباره بیمارستان شلوغ شود و مثلا 100 بیمار باهم مراجعه كنند، دچار مشكل می‌شویم. ما از ابتدای اسفندماه در حالت آماده‌باش به سر می‌بریم، برای روز سه شنبه آمادگی كامل داریم تا در صورت مجروح شدن افراد به درمان سریع آنها مشغول شویم.

دسترسی سریع