خواص خرما و چند توصیه درباره مصرف آن

خرما از جمله خوراكی های سرشار از مواد مغذی است و آگاهی از روش مناسب مصرف آن می تواند در بهره مندی بیشتر از خواص این خوردنی مفید تاثیر داشته باشد.

1399/12/18
|
06:53

خرما به عنوان یك میان وعده، سرشار از انرژی است كه می توان به صورت روزانه مصرف كرد و دارای میزان بالایی كالری است. همچنین وجود مقدار قابل توجهی از فیبر، این خوراكی را به گزینه مناسبی برای بهبود سلامت دستگاه گوارش تبدیل كرده است. همچنین وجود آنتی اكسیدانهای متعدد در آن به كاهش خطر ابتلا به انواع بیماریها كمك می كند و در بهبود عملكرد مغز موثر است.

خرما دارای مقدار زیادی فیبر و قند است كه همین امر باعث می شود افراد در مورد چگونگی و زمان مصرف آن بیشتر كنجكاو باشند.

در ادامه به توصیه هایی در مورد بهترین و بدترین زمان مصرف خرما اشاره شده است.

خرما اگرچه به طور طبیعی سرشار از قند است اما به سرعت قند خون را افزایش نمی دهد. بنابراین می توان 2-4 خرما را 60-30 دقیقه قبل از تمرین و فعالیت بدنی مصرف كرد زیرا برای مدت زمان بیشتری انرژی تامین كرده و آن را به تدریج در اختیار بدن قرار می دهد.

وجود فیبر خوراكی در خرما باعث می شود فرد برای مدت طولانی احساس گرسنگی نداشته باشد. بنابراین خرما به عنوان بهترین میان وعده سالم عمل می كند و حتی می توان آن را قبل از خواب مصرف كرد.

از تاثیر خرما در كمك به از بین بردن كرم های روده ای گرفته تا پاكسازی اندام های حیاتی و بهبود سلامت قلب و كبد می توان بهره برد و بهتر است صبح زود مصرف شود تا انرژی مورد نیاز تامین شود.

همچنین از آنجا كه مصرف خرما در كاهش وزن، درمان یبوست، كمك به سلامت استخوان ها، تقویت سیستم ایمنی، بهبود سلامت مغز و قلب و حتی جلوگیری از ابتلا به بیماری هایی مانند آلزایمر یا انواع مختلف سرطان یا سایر بیماری های مزمن موثر است كارشناسان توصیه می كنند مصرف روزانه خرما به عنوان میان وعده در نظر گرفته شود تا فرد احساس پر انرژی بودن داشته باشد.

علاوه بر این خرما برای افراد مبتلا به دیابت و پیش دیابت نیز موثر است زیرا حاوی آنتی اكسیدان های قوی است كه می تواند التهاب را در بدن كاهش دهد و دارای پلی فنول زیادی همراه با چندین ماده مغذی و تركیبات دیگر است كه به كاهش مقاومت به انسولین كمك می كند. با این حال توصیه می شود در صورت ابتلا به دیابت قبل از مصرف خرما با پزشك خود در این مورد و مقدار مجاز مصرف مشورت كنید.

هرچند متخصصان توصیه می كنند در صورتیكه فرد در هضم غذا مشكل دارد از خوردن خرما بلافاصله بعد از غذا خودداری كند زیرا میزان فیبر بالای آن، هضم كربوهیدرات های زنجیره ای كوچك را دشوار می كند و در نهایت منجر به نفخ می شود.

دسترسی سریع