در دوران شیوع كرونا باید در زمینه خرید تخم مرغ چند نكته بهداشتی را رعایت كنیم تا آلودگی از طریق پوسته تخم مرغ وارد آن نشود.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، برای خرید و نگهداری تخم مرغ باید نكات بهداشتی زیر را مورد توجه قرار دهید:
- پوسته تخم مرغ غیر بسته بندی در معرض آلودگی های محیطی و ترشحات تنفسی افراد مختلف است، بنابراین در شرایط همه گیری كروناویروس از خرید و مصرف تخم مرغ غیربسته بندی خودداری كنید.
- تخم مرغ را در بسته بندی های بهداشتی خریداری و بسته بندی آن را ضدعفونی كنید.
- تخم مرغ بسته بندی شده را با بسته اصلی آن در یخچال نگهداری كنید.
- بلافاصله پس از خرید تخم مرغ، آن را در یخچال بگذارید.
- تخم مرغ را از فروشگاه هایی كه مبادرت به نگهداری تخم مرغ در یخچال می كنند، خریداری كنید.
- تخم مرغ های غیربسته بندی را به دلیل اینكه دارای امكان شكستگی، ترك و آلودگی هستند، خریداری نكنید.
- اگر در طی حمل به منزل تخم مرغی ترك برداشت و یا شكست محتویات آن را در یك ظرف تمیز و درپوش دار ریخته، در یخچال نگهداری و طی حداكثر دو روز آن را مصرف كنید.
- هرگز تخم مرغ را برای نگهداری نشویید زیرا راه ورود میكروب از طریق منافذ موجود روی پوسته باز می شود و آلودگی به داخل آن راه می یابد، ولی بسته بندی آن را ضدعفونی كنید.
- بهترین درجه حرارت نگهداری تخم مرغ در یخچال صفر تا 4 درجه سانتی گراد و رطوبت 85 درصد است.
- گرمای بیش از حد باعث تسریع در كاهش كیفیت تخم مرغ و افزایش سرعت فاسدشدگی آن می شود كه این امر خود را با مخلوط شدن زرده و سفیده نشان می دهد.
- تخم مرغ دارای روزنه های بسیاری در سطح پوسته خود است و از این طریق قادر است بوی سایر مواد غذایی را به خود جذب كند، برای جلوگیری از این امر تخم مرغ ها را در بسته بندی خود در یخچال نگهداری كنید.
- تخم مرغ تازه را می توان حدود 4 هفته در یخچال نگهداری كرد. تخم مرغ نیز مانند همه مواد غذایی باید تاریخ مصرف مناسبی داشته باشد.