تامین بیش از 180میلیون دُز واكسن كرونا در كشور تا پایان 1400

سهم تولید داخل 120میلیون دُز

1399/12/17
|
07:13

سخنگوی سازمان غذا و دارو با اشاره به چهار راهبرد پیش بینی شده برای تامین واكسن كرونا در كشور، گفت: طبق برنامه ریزی صورت گرفته، بیش از 180 میلیون دز واكسن تا پایان سال 1400 در اختیار بسیج ملی واكسیناسیون قرار خواهد گرفت كه فراتر از برآورد نیاز كشور است.

دكتر كیانوش جهانپور در جمع خبرنگاران از واردات، تولید مشترك و تولید داخلی بیش از 180 میلیون دز واكسن كرونا در یكساله نخست واكسیناسیون همگانی علیه كووید19 در كشور خبر داد و گفت: برنامه جامع واكسیناسیون علیه كووید19 در ایران با پیش بینی شرایط احتمالی، چهار مسیر موازی برای تامین واكسن موردنیاز كشور را از ابتدا مدنظر قرار داده بود كه با پیگیری و پیشرانی هر چهار مسیر، بیش از 180 میلیون دز واكسن در عرض یكسال در اختیار بسیج ملی واكسیناسیون قرار خواهد گرفت كه فراتر از برآورد نیاز كشور است.

جهانپور افزود: چهار راهبرد خرید مستقیم، واردات از مسیر ساز و كار كوواكس، تولید مشترك و تولید داخلی واكسن، با موفقیت در سطح پیش بینی شده جریان دارد و بر این اساس برنامه یكساله واكسیناسیون علیه كرونا در ایران حتی زودتر از موعد پیش بینی شده و برنامه ریزی شده به پایان خواهد رسید.

رئیس مركز اطلاع رسانی وزارت بهداشت در ادامه اظهار داشت: تا این لحظه 21 میلیون دز واكسن كرونا از مسیر خرید مستقیم و سبد كوواكس خریداری شده كه بتدریج طبق برنامه زمان بندی شده و توان تولید تولیدكنندگان وارد كشور خواهد شد. همچنین تولید مشترك 40 میلیون دز واكسن طبق برنامه و امكانات موجود، تامین بخشی از واكسن مورد نیاز كشور را بر عهده خواهد داشت و البته حداقل 120 میلیون دز واكسن در سال 1400 در داخل كشور در موسسات و شركت های مختلف، در قالب انتقال دانش فنی و یا تولید كاملا داخلی خواهد شد و جمعا بیش از 180 میلیون دز واكسن تا پایان سال 1400 تامین خواهد گردید كه فراتر از نیاز كشور در این برهه خواهد بود.

جهانپور ادامه داد: طبق برنامه و برآورد قبلی حدود 120 میلیون دز واكسن برای رسیدن به نقطه هدف در سال نخست واكسیناسیون مورد نیاز است و با توجه به این موضوع، عملا در بازه زمانی كمتر از یكسال و تا پایان سال میلادی جاری، این تعداد واكسن فراهم شده و ایران میتواند علاوه بر تامین و تكمیل نیاز خود در بسیج ملی واكسیناسیون، در كنار سایر ملل و جوامعی كه نیازمند واكسن كرونا باشند قرار گیرد.

جهانپور تاكید كرد: علاوه بر تامین نیاز كوتاه مدت به واكسن كرونا، استراتژی انتخاب شده، جایگاه و رتبه واكسن سازی و علوم و صنایع وابسته در كشور در این بازه زمانی كوتاه حداقل یك یا دو رتبه ارتقا پیدا كرده است و این ریل گذاری، ایران را در ماه‌ها و سال‌های آتی به عنوان "هاب منطقه ای" تولید واكسن قرار خواهد داد و ظرفیت فراهم آمده برای سالیان سال در اختیار نظام سلامت و در خدمت به سلامت ایرانیان خواهد بود.

وی در پایان اظهار داشت: پاندمی كرونا علاوه بر خسارات و زیان های خود، درس های فراوانی برای ملل و جوامع مختلف داشت و البته یكی از درس آموخته های ما از آن باید این باشد كه بر توان تولید كالاهای راهبردی و استراتژیك در داخل مرزها متمركز شد.

دسترسی سریع