دستورات تغذیهای را جدی بگیرید
در حال حاضر تنها راه برای پیشگیری از ابتلاء به كرونا، رعایت فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسك و شستشوی مرتب دستها با آب و صابون به مدت 20 ثانیه و پیروی از اصول تغذیه صحیح است.
با تغذیه صحیح و تقویت سیستم ایمنی بدن میتوان از ابتلاء به كرونا پیشگیری كرد.
تغذیه صحیح به معنی مصرف مواد غذایی گران قیمت نیست. با استفاده از جایگزینهای مواد غذایی میتوان تغذیهای صحیح و متناسب با اقتصاد خانواده داشت.
برای تقویت سیستم ایمنی بدن به اندازه كافی از منابع پروتئینی و ریزمغذیها استفاده كنید. بهترین منبع پروتئینی ارزانتر، حبوبات است كه همراه با غلات ارزش غذایی معادل گوشت خواهد داشت.
البته لازم است به این نكته توجه كنید كه برای پیشگیری از كرونا، مكملهای مولتی ویتامین را خودسرانه مصرف نكنید. به جای مصرف مكملهای مولتی ویتامین برای تقویت سیستم ایمنی، از سبزیها و میوههای فصل استفاده كنید.
با مصرف روزانه حداقل 5 واحد سبزی و میوه (2 عدد میوه و سه وعده سبزی) ویتامین C مورد نیاز بدن تأمین میشود. همچنین، از میوههای فصل مثل انواع مركبات كه غنی از ویتامین C هستند برای تقویت سیستم ایمنی بدن استفاده كنید. یك عدد پرتقال و یا دو عدد نارنگی متوسط ویتامین C مورد نیاز روزانه را تأمین میكند.
برای پیشگیری از كرونا در كنار هر وعده غذایی از سالاد و یا سبزی خوردن استفاده كنید. اگر به دلیل مشكلات گوارشی قادر به مصرف سبزیجات به صورت خام نیستید، آنها را به شكل بخارپز مصرف كنید.
افراد بالای 12 سال برای تقویت سیستم ایمنی بدن، ماهانه یك مكمل ویتامین دی 50 هزار واحدی مصرف كنند. در كودكان 2 تا 12 سال، مصرف هر دوماه یك عدد مكمل 50 هزارواحدی ویتامین D به تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از كرونا كمك میكند.
لازم است به این نكته توجه كنید كه در دوران همه گیری كرونا از مواد غذایی كم چرب، كم نمك و با قند كمتر استفاده كنید. غذاهای چرب و پرنمك با تضعیف سیستم ایمنی بدن شانس ابتلاء به كرونا را افزایش میدهند. مصرف زیاد مواد قندی و شیرین با تحریك سیستم ایمنی بدن خطر ابتلاء به كرونا را بیشتر میكنند.
به جای استفاده از نوشابههای گازدار، آب میوههای صنعتی كه قند افزوده دارند و نوشیدنیهای شیرین، از دوغ یا ماءالشعیرهای بدون قند و عرقیات خانگی كم شیرین استفاده كنید. از سبزیها و صیفی جات فصلی مثل شلغم ، كدو حلوایی ، انواع كلم و،گل كلم و هویج كه سرشار از ویتامین C و A هستند، استفاده كنید.
مصرف سسهای چرب كه معمولاً نمك و شكر زیادی هم دارند را محدود كنید و سالاد خود را با چاشنیهایی مثل انواع سركه، آبغوره، آبلیمو، آب نارنج و سبزیجات معطر میل كنید.
تا جایی كه ممكن است، روزانه ماست، پنیر و شیر كم چرب مصرف كنید.
مصرف فست فودها مثل انواع پیتزا، سوسیس و كالباس و غذاهای كنسروی كه حاوی سدیم و نمك زیادی هستند و موجب اختلال در سیستم ایمنی بدن میشوند را محدود كنید تا احتمال ابتلای شما به كرونا كمتر شود.
در دوران قرنطینه خانگی به جای مصرف تنقلات چرب و پر نمك مانند آجیل و تخمههای نمكی و شیرین مانند انواع شیرینی، شكلات و بیسكویت و نوشیدنیهای شیرین شده با قند، از انواع میوههای فصلی و تازه استفاده كنید.
خودسرانه مكملهای ویتامین A، روی و آهن مصرف نكنید و از سبزیها و میوههایی كه به صورت طبیعی دارای این ویتامینها هستند، استفاده كنید.
حبوبات منبع خوبی از پروتئین، ویتامینها و مواد معدنی هستند. بنابراین در وعدههای غذایی اصلی روزانه از حبوبات استفاده كنید.
خوردن یك نیاز حیاتی است، ولی خوردن مواد غذایی سالم یك هنر است.
انواع نوشابهها و آبمیوههای صنعتی، آب نبات، شكلات، نوشیدنیهای شیرین مثل شربتها، انواع مربا و انواع شیرینیهای خشك و تر حاوی مقادیر زیادی مواد قندی هستند. در مصرف آنها افراط نكنید.
مصرف غذاهای پرچرب، پر نمك و شیرین خطر ابتلای شما به كرونا را افزایش میدهد.
در حین خرید، به نشانگرهای رنگی تغذیهای مواد غذایی توجه كنید، چرا كه به شما میگویند كه در محصول مربوطه چقدر سدیم) نمك (، قند و چربی وجود دارد.
توجه به نشانگر رنگی تغذیهای محصولات غذایی تضمین خریدی سالمتر و سیستم ایمنی قویتر برای پیشگیری از كرونا است.
احتمال ابتلای افراد چاق به كرونا بیش از دیگر افراد است. مراقب وزنتان باشید.
احتمال زنده ماندن افراد چاقی كه مبتلا به كرونا میشوند پایین است پس به فكر كنترل وزن خود باشید.
با كاهش مصرف قند و شكر و شیرینی از ابتلاء به دیابت، چاقی و كرونا پیشگیری كنید.
سعی كنید دو سوم بشقاب غذایتان را به سبزیجات و حبوبات اختصاص دهید. به جای نانهای سفید از نانهایی كه سبوس بیشتری دارند استفاده كنید.
برای پیشگیری از اضافه وزن در دوران همه گیری كرونا، در خانه با كودكان خود بازیهای پر تحرك انجام دهید.
برای پیشگیری از چاقی كودكان، میزان تماشای تلویزیون، كار و بازی كودكان با رایانه را محدود كنید.
حبوبات و غلات ارزش پروتئینی بالایی دارند. بهتر است برنج را بیشتر به صورت مخلوط با حبوبات مثل باقلا پلو، عدس پلو، ماش پلو، لوبیا چشم بلبلی با پلو، و یا عدس یا ماش را با نان مصرف كنید تا پروتئینی با ارزش غذایی گوشت به بدنتان برسد.
به مواد غذایی حاوی حبوبات (عدسی، خوراك لوبیا و…) چاشنیهای حاوی ویتامین C مانند آب لیمو یا نارنج تازه اضافه كنید.
با مصرف شیر غنی شده با ویتامین D ، بخشی از نیاز بدن به این ویتامین تأمین میشود.
در دوره همه گیری كرونا، برای داشتن فعالیت بدنی منظم و ورزش در منزل، برنامه ریزی شخصی داشته باشید.
برای تشویق كودكان و نوجوانان به تحرك بیشتر در ایام ماندن در منزل، بطور دسته جمعی همراه اعضای خانواده ورزش كنید.
كم آبی ریسك ابتلاء به كرونا را افزایش میدهد، بنابراین روزی 6 تا 8 لیوان آب بنوشید.
هیچكدام از وعدههای غذایی را حذف نكنید چرا كه این اقدام سیستم ایمنی شما را تضعیف میكند.
كمبود خواب باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی میشود. خوابیدن به مدت هفت تا نه ساعت به صورت روزانه برای بزرگسالان توصیه میشود. كودكان بسته به سنشان به 8 تا 14 ساعت خواب نیاز دارند.
از سیر، زنجبیل و پیاز هر روز در غذاهای مصرفی استفاده كنید. این سه ماده غذایی تقویت كننده سیستم ایمنی هستند.
تخم مرغ منبع بسیار مناسبی از پروتئین و مواد مغذی متنوع است. فقط توجه داشته باشید كه بهتر است تخم مرغ را بجوشانید و بصورت آبپز كاملاً سفت و پخته شده مصرف كنید و از نیم پز كردن، عسلی نمودن و یا نیمرو كردن آن بپرهیزید.
از جوانه گندم، ماش و شبدر در رژیم غذایی روزانه خود استفاده كنید. این جوانهها سرشار از پروتئین، آهن و ویتامینهای گروه B هستند كه به تقویت سیستم ایمنی شما كمك میكنند.
هیچ ماده غذایی به تنهایی نمیتواند معجزه كند. تحت تأثیر شایعات در مصرف برخی اقلام غذایی یا دمنوش ها افراط ننمایید. تنوع و تعادل را در برنامه غذایی خود رعایت كنید.
مواد غذایی را از مراكز معتبر و تحت نظارت ارگانهای بهداشتی تهیه نمائید.
مواد غذایی خریداری شده را به شیوه سالم آماده و مصرف نمائید. از روشهای بخار پز یا آبپز كردن بجای سرخ كردن استفاده نمائید.
دیابت، فشار خون بالا و بیماریهای قلبی عروقی خطر ابتلاء به كرونا را بیشتر میكنند. با رعایت رژیم غذایی صحیح در كنترل این بیماریها بكوشید.
برای پیشگیری از تحریك سیستم ایمنی بدن، به جای روغنهای حیوانی حاوی مقدار زیادی چربی اشباع شده هستند، از روغنهای مایع استاندارد و دارای مجوزهای بهداشتی و در حد متعادل استفاده كنید.