شاید یكی از سئوالات متداول مردم در دوران پاندمی كرونا، رفتن به رستوران و غذا خوردن در این قبیل اماكن باشد. اینكه چقدر احتمال دارد، با حضور در محیط رستوران گرفتار كووید 19 شویم.
جهان با تهدید جدیدی به نام بیماری همه گیر كووید 19 مواجه شده است. بسیاری از كشورها طبق توصیههای سازمان جهانی بهداشت، برای رعایت فاصله فیزیكی بسیاری از مشاغل، مؤسسات آموزش و پرورش، مسافرتها و برگزاری اجتماعات را محدود و یا لغو كرده اند.
برای برخی از افراد كه بیرون از خانه فعالیت میكردند دوركاری، گفتگوها و جلسات آنلاین اكنون به یك موضوع عادی برای انجام فعالیتهایشان تبدیل شده است. حال سوال این است كه آیا غذا خوردن در رستوران در زمان همه گیری بیماری كرونا خطرناك است.
بیماری كووید 19 اصولاً توسط قطرات تنفسی آلوده به ویروس هنگام صحبت، سرفه یا عطسه منتشر میشود و احتمال دارد كه ویروس از طریق لمس سطوح آلوده با دست و سپس تماس دستها با بینی یا دهان منتقل شود و باعث عفونت شود. بنابراین، اقدامات پیشگیری شخصی (مانند شستن دستها، ماندن در خانه هنگام بیماری) و تمیز كردن و ضد عفونی محیط از اصول مهم پیشگیری است. با این حال تاكنون شواهدی در مورد انتقال بیماری از طریق غذا یا بسته بندی مواد غذایی وجود ندارد اما لازم است ملاحظاتی در این زمینه در نظر گرفته شود. هر چه فرد با دیگران تعامل بیشتری داشته باشد، خطر گسترش كووید 19 بیشتر است. به گزارش مركز كنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریكا خطر گسترش كووید 19 در محیط رستوران به صورت زیر است:
كمترین خطر
رستوران فعالیتهای خود را به صورت بیرون بر انجام دهد.
خطر متوسط
صرف غذا در رستوران در یك فضای باز صورت گیرد. تعداد صندلیها كاهش یابد تا میزها حداقل دو متر از یكدیگر فاصله داشته باشند.
بیشترین خطر
صرف غذا در داخل فضای سالن رستوران صورت گیرد. تعداد صندلیها كاهش نیابد و فاصله میزها از هم كمتر از 2 متر باشد.
هم چنین توصیه میشود اگر كسی در خانواده شما دچار نقص ایمنی یا علائم كووید 19 است، حتی اگر تشخیص داده نشده باشد، از رفتن به اماكن عمومی پرهیز كند. اما اگر چنین نگرانی ندارید و میخواهید یك وعده غذایی سالم در رستوران داشته باشید، باید چند نكته را در نظر بگیرید.
اول، محیط خارج از خانه قطعاً خطرناك است. هنگامی كه در منزل هستید، خطر ابتلاء به ویروس كمتر است.
دوم، بهتر است قبل از رفتن به رستوران تماس بگیرید و بررسی كنید كه چه مواردی برای جلوگیری از انتقال بیماری فراهم كرده اند (توصیه میشود این موارد هم ارزیابی شود. ماسك زدن كاركنان، چكاپ دورهای كاركنان، سابقه بیماری در كاركنان و خانواده آنها، شستشوی مكرر دستها، استفاده از دستكش برای كاركنان، ضد عفونی كردن محیط و سطوح داخل رستوران).
سوم، بهتر است از خوردن وعدههای غذایی خام مانند سالاد خودداری شود و حتی الامكان مواد غذایی پخته شده را سفارش دهید.
با توجه به توصیههای سازمان جهانی بهداشت، رعایت فاصله فیزیكی و شستشوی مكرر دستها بهترین شیوهی پیشگیری از بیماری كووید 19 است.
بسیاری از افراد به دلایل مختلف چارهای جز سفارش وعدههای غذایی از رستوران ندارند. رستورانها برحسب رعایت نكات بهداشتی و داشتن امكاناتی مانند فضای فیزیكی بیشتر، از نظر خطر انتقال بیماری متفاوت هستند.
برای داشتن وعده غذایی سالم در رستوران، حتماً به نكات اشاره شده (دو متر فاصله بین میزها، ماسك زدن كاركنان، ضدعفونی شدن محیط و سطوح و…) توجه داشته باشید و بدانید كه هرچه فرد با دیگران تعامل بیشتری داشته باشد و هرچه مدت زمان این تعامل بیشتر باشد، خطر گسترش كووید 19 بیشتر است.