معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: نگران سرعت واكسیناسیون كرونا در كشور نیستیم و ظرفیت انجام 20 میلیون واكسیناسیون در ماه را داریم.
علیرضا رئیسی، در مراسم قدردانی از بهورزان، مربیان و مراقبان سلامت نمونه كشور كه امروز برگزار شد، گفت: همواره هر زمان مشكلی پیش میآید اعم از سیل و زلزله و…، ما به محض اینكه یادمان میآید كه یك نظام شبكه منسجم داریم، با اعتماد به نفس بسیار بالا به حضور بهورزان ما به عنوان كسانی كه در همه جای كشور حضور دارند، خیالمان راحت است كه مانند یك ارتش آماده، قوی، شجاع و كاردان در حوزه سلامت وارد شده و مساله را جمع میكنند.
وی با بیان اینكه در نظام شبكه سه ویژگی اصلی داریم، گفت: جامعه نگرترین كاركنان در حوزه سلامت، بدون تردید بهورزان و مراقبین سلامت هستند. اصلیترین ویژگی بهورزان ما بومی بودنشان است. یعنی از دل همان مردم و با همان فرهنگ و زبان بوده و همانجا زندگی میكنند. اگر طی این بیش از سه دهه هنوز انسجام شبكه به صورت قدرتمند حفظ شده، به دلیل همین ویژگی است و بیش از 30 سال است كه آن را تجربه میكنیم. كلمه بهورز در هیچ كجای دنیا نیاز به ترجمه ندارد و دنیا بهورز را با همین كلمه میشناسد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار داشت: بهورز فراتر از یك شغل، یك سیستم است. دومین ویژگی بهورز بحث توسعهمحور بودن نظام بهورزی است. بهورزان ما نه تنها در حوزههای مستقیم بر سلامت بلكه در سایر حوزهها هم نقش آفرینی میكنند. ویژگی سوم بهورزان ما در حوزه مهارت آموزی است. یكی از ویژگیهای جمهوری اسلامی در نظام آموزش ما ادغام نظام آموزش پزشكی با ارائه خدمت است، اما با این وجود كسانی كه در آموزشگاههای بهورزی ما آموزش میبینند، آموزشهایشان مبتنی بر نیاز جامعه است.
رئیسی با بیان اینكه از سال 2010 به بعد سازمان بهداشت جهانی بحث UHC را مطرح كرد، گفت: این موضوع را از قبل در قالب نظام پزشك خانواده در سطح روستا و شهرهای زیر 20 هزار نفر قسمت بزرگی از آن را انجام داده بودیم و نظام ارجاع و پزشك خانواده از مصادیق UHC است كه در چندین استان پایلوت شده و گسترش مییابد. در عین حال پزشك خانواده شهری هم دارد استقرار پیدا میكند كه اینها به هم وصل میشوند و این یكی از نمادهای UHC است. یكی از اقداماتی كه انجام شد، بحث نظام تحول شهری یا پزشك خانواده شهری به ویژه بحث حاشیهها بود كه 10 میلیون و 400 هزار نفر حاشیهنشین شهرها را تحت پوشش قرار دادیم و برایشان بهورز و مراقب سلامت تعیین كردیم تا این پوشش كامل شود.
به گفته وی، طرح هر خانه یك پایگاه سلامت هم مطرح شد كه ما را یك سطح جلوتر آورد. اگر قبلاً سطح یك ما شبكه بود، یك سطح پایه و جدید در خانوادهها ایجاد كردیم و یك حلقه جدیدی است كه ایجاد شده و یك مرحله سنگرمان را جلوتر بردیم.
وی گفت: در زمینه مدیریت كووید 19، اگر اكنون تفاوتی بین كشور ما و جاهای دیگر وجود دارد و موفق عمل كردیم، علتش این است كه به جای تكیه بر درمان، بر حوزه بهداشت و پیشگیری تكیه كردیم و چهار گام غربالگری انجام شد. به عنوان گام پنجم هم بحث واكسیناسیون را داریم. شاید یكی از معضلات كنونی در دنیا، علاوه بر بحث تهیه واكسن، سرعت انجام واكسیناسیون است، اما ما در كشور یك ماشین بسیار قدرتمند انسانی به نام شبكه بهداشتی و درمانی داریم و اصلاً نگران سرعت واكسیناسیون در كشور نیستیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: به محض اینكه واكسن به دست ما میرسد، واكسیناسیون یكی از نمایشهای قدرت ما خواهد بود و دنیا در آینده خواهد دید كه ما ظرفیت انجام واكسیناسیونمان حتی ماهانه 15 تا 20 میلیون را داریم و آن را انجام میدهیم. این قدرت را در 2500 مركز روستایی و شهری و 500 بیمارستانی كه مجموعاً 3000 مركز است، پیشبینی كردیم، قدرت انجام این میزان واكسیناسیون را داریم.
وی گفت: به جرأت اعلام میكنم كه تقریباً هیچ روستای 1000 نفرهای در كشور نداریم كه خانه بهداشت نداشته باشد، نكته دیگر بحث بازسازی و نوسازی مراكز است كه در این زمینه بسیار موفق بودیم. عمر مراكز بهداشتی ما در حوزه بهداشت حدود 26.7 سال بود كه اكنون به زیر 10 سال رسیده است و تجهیزاتمان هم كامل است.
كد خبر