این آمار با كیفیت مواد غذایی ارتباطی مستقیم دارد.
علیرضا زالی، صنایع غذایی را یكی از پررقابت ترین عرصههای صنعتی در كشور دانست و افزود: بخش عمده دورریز محصولات غذایی، پیش از رسیدن به دست مصرف كننده صورت میگیرد، در حالی كه در كشورهای توسعه یافته، اینگونه نیست و محصولات پس از رسیدن به دست مصرف كننده، دورریز دارند.
وی ادامه داد: سازمان خواربار و كشاورزی ملل متحد (فائو) بارها اعلام كرده است هر شهروند ایرانی روزانه بالغ بر 134 كیلو كالری محصولات غذایی را هدر میدهد. اگر فرض كنیم از 90 میلیارد مترمكعب مصرف سالیانه آب، 80 میلیارد مترمكعب سهم صنعت كشاورزی است، میزان اهمیت این هدر رفت را درك میكنیم. این آمار با كیفیت مواد غذایی ارتباطی مستقیم دارد.
زالی، دورریز مواد غذایی در ایران را 7 برابر فرانسه اعلام كرد و گفت: دورریز مواد غذایی در مجموع 27 كشور اروپایی، 90 میلیون تن در سال گزارش شده كه این آمار در كشور ما 35 میلیون تن در سال، یعنی معادل 50 تا 60 درصد صادرات مواد نفتی است.
وی افزود: باید به سهم صنایع غذایی در صادرات، اشتغال زایی، تحریم زدایی و تجلی اقتصاد مقاومتی و لزوم ایجاد شرایط تسهیل یافته برای وجود تنوع غذایی توجه ویژه شود.