توجه به سلامت روان
مراسم رونمایی از پروتكلهای جدید مددكاری اجتماعی در نظام سلامت، سند كسب و كار فرمهای مددكاری اجتماعی و معرفی برترینها به مناسبت روز ملی- جهانی مددكاری، روز سه شنبه در وزارت بهداشت برگزار شد.
در ابتدای این مراسم قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت ضمن تشكر از زحمات مددكاران اجتماعی به سختیهای این كار اشاره و اظهار كرد: در ایران به آموزشهای اجتماعی آن طور كه باید توجه نشده است.
وی مهمترین نقیصه كشور را آموزش ناكافی دانست و گفت: از آنجایی كه روند آموزش صحیح نیست، مشكلات متعددی به وجود میآید؛ فهم نسبت به مددكاری باید در همه رشتهها اعم از پزشكی وجود داشته باشد.
جان بابایی با تاكید بر اینكه متأسفانه به رغم همه تلاشهای صورت گرفته، در حوزه مددكاری موفق عمل نكرده ایم، بیان كرد: به عنوان مثال زمانی كه از سلامت روان صحبت میشود در مرحله نخست افراد باید اختلالات سلامت روان را شناخته و سپس درباره سلامت روان با آنها صحبت شود؛ ابتدا باید فهم موضوع در افراد ایجاد شود.
معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: اگر بخواهیم اقدامی ریشهای در كشور انجام دهیم باید به همه گروههای پزشكی فهم شناخت مشكلات بیماران را آموزش دهیم، با تصمیم یك پزشك ممكن است سرنوشت انسانی تغییر كند.
وی با بیان اینكه تنها رایگان كردن هزینههای درمان مشكل آنها را رفع نمیكند، بیان كرد: باید از نظر روحی هم بیماران را آماده كرد. زمانی كه پزشكان همه این مؤلفهها را نشناسند به خوبی نمیتوانند روند درمان را طی كنند.
جان بابایی تصریح كرد: مدلهای بین المللی مختلفی از درمان در دنیا وجود دارد اما باید بتوانیم همه مدلها را با توجه به فرهنگ كشور خودمان استفاده و ملی كنیم. باید به دنبال شناسایی بزرگترین مشكل مردم در كشور باشیم، گاهی اوقات بیماری اولویت دوم خانواده محسوب میشود و اگر مسئولان اولویت اول آنها كه مسائل اقتصادی است را رفع نكنند، حاضر به درمان نمیشوند.
معاون درمان وزارت بهداشت افزود: در فرهنگ ما گاهی اوقات افراد حاضرند جان خود را از دست بدهند اما خانواده آنها از نظر مالی در مضیقه نباشند به همین جهت باید ساختاری را برای این افراد در نظر بگیریم.
وی با تاكید بر ضرورت استفاده از آموزش برای فهم صحیح دانش آموختگان نسبت به مسائل اجتماعی گفت: در ایران بیشتر از مسائل اجتماعی به موضوعات سیاسی پرداخته میشود، هرچند ایرادی ندارد اما باید عقب افتادگی موجود در فهم موضوعات اجتماعی را رفع كنیم.
جان بابایی ادامه داد: متأسفانه در شناخت مفاهیم قرآن دچار عقب افتادگی هستیم، ما در استفاده از منابع دینی خود هم جفا كرده ایم؛ از ظرفیت دینی كه تا این اندازه بضاعت معنوی در بحث انفاق دارد، به خوبی استفاده نكرده ایم.
معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینكه دریایی از ثروت در كشور وجود دارد كه مسئولان برای بهره مندی از آنها باید تنها موانع قانونی را رفع كنند، خاطرنشان كرد: باید موضوعات را سیاست گذاری و جهت دهی كنیم. استفاده از ظرفیت مردمی در بالا رفتن فرهنگ جامعه هم بسیار مؤثر خواهد بود.