مسوول طرح تولید واكسن در ستاد اجرایی فرمان امام (ره) با بیان اینكه، مرحله سوم تولید واكسن از اواخر بهار 1400 راه اندازی می شود، تصریح كرد: ظرفیت تولید واكسن "كوو ایران بركت" بیش از 10 میلیون دوز در ماه خواهد بود.
دكترحسن جلیلی در نشست خبری واكسن كوو ایران بركت گفت: نباید فراموش كرد دنیا در ساخت واكسن از ما جلوتر بوده است چراكه آنها درگیر بیماری های ویروسی مختلف همچون سارس و مرس بوده اند. ما هم اكنون توانسته ایم با كمك جوانان این مرزو بوم ساخت واكسن را بومی سازی كرده و توسعه دهیم.
وی اظهار داشت: دغدغه اصلی ما از روز نخست كه وارد فاز مطالعه واكسن شدیم، تولید انبوه این واكسن بوده است. نمی توانیم تا اتمام نتایج فاز یك، دو و سه و مشخص شدن نتایج صبر كنیم و بعد تولید انبوه را شروع كنیم. البته سایر كشورها نیز از همان زمانی كه موفقیت آمیز بودن واكسن در حوزه آزمایشگاهی و كلینیكال برایشان ثابت شد، اقدام برای تولید انبوه واكسن را آغاز كرده اند.
وی با بیان اینكه، ما تولید واكسن را در كشور در سه فاز طراحی كرده ایم، گفت: فاز نخست تنها كفاف میزان واكسن مطالعه بالینی در فاز یك، دو و سه را می دهد.
مسوول پروژه تولید واكسن در ستاد اجرایی فرمان امام (ره) اضافه كرد: در فاز نیمه صنعتی یا فاز 2 نیز كه از دیروز شنبه تقریباً كار ساخت و نصب تجهیزات آن به اتمام رسید، راه اندازی تجهیزات آغاز شده است.
جلیلی ادامه داد: در فاز نیمه صنعتی نیز پیشبینی ما تولید بین یك تا دو میلیون دوز واكسن در ماه است.
وی با اشاره به اینكه، مرحله سوم شامل فاز3 یا تولید صنعتی است، افزود: در واقع این مرحله تولید انبوه خواهد بود و پیشبینی ما است این كه از اواخر بهار این سایت راهاندازی خواهد شد و ظرفیت تولید واكسن بیش از 10 میلیون دوز در ماه خواهد بود.
جلیلی تاكید كرد: پروژه ساخت واكسن طبق جدول زمانبندی در حال پیشرفت است و تاخیری در آن ایجاد نشده است.
وی در خصوص سایر پلتفرم های ساخت واكسن كه برای ورود به فاز انسانی از سوی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در دست بررسی است نیز با بیان اینكه، ما 6 پلتفرم را از اواخر اسفند ماه سال گذشته آغاز كردیم، افزود: یكی دیگر از پلتفرم ها كه مبتنی بر دی ان ای( DNA) است فاز پیش بالینی خود را به اتمام رسانده و مدارك و مستندات مربوطه طی یك تا دو هفته آینده برای درخواست ورود به مطالعه انسانی به وزارت بهداشت تقدیم می شود.
جلیلی گفت: تاكنون و بر اساس آنچه كه در مطالعات پیش بالینی دیده شده، نتایج رضایت بخش بوده است اما باید صبر كرد تا كارشناسان مربوطه در مورد مدارك و مستنداتی كه ارائه می شود، اظهارنظر كنند و امیدواریم این واكسن نیز بتواند در آینده نزدیك وارد فاز مطالعه انسانی شود.
وی عنوان كرد كه سایر پلتفرم ها نیز در حال گذراندن مطالعات پیش بالینی هستند.