كدام روغن های خوراكی بهتر است
زهرا عبداللهی، افزود: برای پیشگیری از افزایش كلسترول خون، توصیه میشود به جای روغن حیوانی و روغن نباتی جامد و نیمه جامد از روغنهای مایع كلزا، زیتون و روغن آفتابگردان در حد اعتدال مصرف شود.
وی ادامه داد: روغن مایع به دلیل اینكه حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع فراوان و فاقد كلسترول است به روغن جامد و نیمه جامد ارجحیت دارد به شرط اینكه از مصرف بیش از حد روغن و غذاهای چرب با آموزش استفاده صحیح و كاربردی از انواع روغن و چربیها پرهیز شود.
عبداللهی با تاكید بر اینكه روغن مخصوص سرخ كردن برای مصارف دیگر نظیر پخت و پز، سالاد و روی برنج مناسب نیست، گفت: اسیدهای چرب ضروری در روغن مخصوص سرخ كردن ناچیز است؛ در صورت در دسترس نبودن روغن مخصوص سرخ كردنی، روغن نیمه جامد مناسبتر از روغنهای مایع جهت سرخ كردن است؛ زیرا حرارت دادن زیاد روغنها باعث كدر شدن، قهوهای شدن، دود كردن و سوختن آنها میگردد و تهدید كننده سلامت است.