احتمال بالای انتقال كرونا از طریق مواد غذایی فله‌ای و سنتی

در مواد غذایی كه به صورت سنتی تهیه می‌شوند، به ویژه شیر و لبنیات شانس انتقال كرونا به طور فزاینده‌ای افزایش می یابد.

1399/11/08
|
07:12

دكتر علیرضا زالی در نشست خبری تازه‌های تغذیه و كرونا، تاكید كرد: تامین تغذیه سالم و مكفی باید به عنوان یك راهبرد مهم در ستاد ملی مبارزه با كرونا مورد توجه دولت قرار بگیرد.

وی ادامه داد: در افرادی كه از تغذیه سالم و كافی برخوردار نیستند شانس ابتلا به كرونا و مرگ ومیر بیشتر است؛ همچنین اقامت بیمارستانی این افراد و حضور در آی سی یو در این افراد نسبت به سایرین بیشتر است.

دكتر زالی با تاكید بر اهمیت تغذیه كافی و سالم در تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر كرونا، گفت: افرادی كه دچار اختلالات تغذیه و یا چاقی هستند نسبت به دیگر افراد استعداد بیشتری برای ابتلا به كرونا دارند. بسیاری از افراد چاق، علی رغم چاقی از كمبود عناصر كمیاب تغذیه ای رنج می برند، علاوه بر این چاقی شانس ابتلا و مرگ و میر كرونا را افزایش می‌دهد.

دكتر زالی با اشاره به دانش در حال تغییر بشر در مورد كرونا، یادآور شد: طبق بیانیه‌های سازمان جهانی بهداشت شواهد قطعی برای اینكه غذا به عنوان عامل اصلی انتقال كرونا در نظر گرفته شود، وجود ندارد اما نتایج جدیدترین تحقیقاتی كه در انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور انجام شده نشان می‌دهد نمی‌توان با قاطعیت گفت كه غذا عامل انتقال كرونا نیست.

وی نسبت به برگزاری نشستی مشترك بین دانشگاه و صنایع غذایی برای خطر زدایی از مواد غذایی اعلام آمادگی كرد و گفت: شاید لازم باشد پروتكلهای بهداشتی تازه‌ای در حوزه صنایع غذایی در دوران كرونا تدوین شود.

فرمانده عملیات مدیریت بیماری كرونا در كلانشهر تهران با تاكید بر ضرورت اعمال برخی تغییرات در طبخ مواد غذایی در دوران شیوع كرونا، اضافه كرد: از جمله این موارد می‌توان به گرم كردن مجدد شیر پاستوریزه قبل از مصرف و استفاده از ماكروویو برای گرم كردن نان و غذا قبل از مصرف اشاره كرد.

دكتر زالی در ادامه بر لزوم حركت صنعت كشور به سمت مكانیزاسیون فرایند تولید مواد غذایی تاكید كرد و افزود: در فرایند تولید مواد غذایی كه حضور نیروی انسانی كمتر است به مراتب آلودگی كمتر مشاهده می شود.

رییس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با بیان اینكه نتایج تحقیقات جدیدی كه درباره انتقال كرونا از طریق مواد غذایی در انستیتو تحقیقات تغذیه ای كشور انجام شده، در نظرات مراجع علمی جهانی تردید آفرینی كرده است، گفت: نتایج این تحقیقات ممكن است كانسپت جهانی در این حوزه را دچار تغییر كند.

وی با اشاره به اهمیت تغذیه سالم و داشتن یك سبد غذایی كافی در تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر بیماری ها، تصریح كرد: اما از طرف دیگر باید از این نگاه افراطی و خطرناك پرهیز شود كه فكر كنیم مواد غذایی می تواند فرد را در برابر بیمار نشدن تضمین كند.

فرمانده عملیات مدیریت بیماری كرونا در كلانشهر تهران با بیان اینكه ویتامین C، D، سلنیوم و همچنین روی در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش موثری دارد، گفت: تحقیقات نشان داده كه در كشور، اپیدمی آنفلوآنزا در زمستان با كمبود ویتامین Dافراد ارتباط مستقیمی دارد.

رییس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با اشاره به بقای ویروس كرونا در دمای منفی 20 درجه سانتی گراد به مدت دو سال، تصریح كرد: فرایند انجماد برای از بین بردن كرونا تاثیری ندارد.

وی همچنین با بیان اینكه ثابت شده اسید معده انسان تا حد زیادی موجب كاهش قدرت بیماری زایی كرونا می شود، گفت: ممكن است در افراد مسن یا همچنین افرادی كه از داروهای ضد اسید معده استفاده می كنند، اسید معده كاهش یافته و فرد در معرض ابتلا به كرونا قرار گیرد.

دكتر زالی با بیان اینكه چه غذا خاستگاه آلودگی كرونا باشد و چه نباشد، آلودگی مواد غذایی در فرایند طبخ، بسته بندی و حمل و نقل محتمل است، گفت: رعایت شیوه نامه های بهداشتی درباره كسانی كه با مواد غذایی سر و كار دارند باید سختگیرانه‌تر باشد.

وی نانوایی‌ها و قنادی‌ها را یكی از محل‌های مهمی دانست كه باید به رعایت پروتكل های بهداشتی در آن ها توجه ویژه ای شود.

دكتر زالی با بیان اینكه چربی موجود در مواد غذایی موجب مصونیت ویروس می شود، گفت: كرونا در غذاهای چرب ماندگاری بیشتری دارد. همچنین قند ویروس كرونا را در برابر حرارت مقاوم می‌كند.

دسترسی سریع