متخصص تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی كشور نكاتی را درباره سبك تغذیه سالم و تقویت سیستم ایمنی در مقابله با بیماریها ارایه كرد.
دكتر مرجان عجمی در نشست خبری تازه های تغذیه و كرونا با ارایه توضیحاتی درباره اصول تغذیه سالم، چاقی و دیابت نوع 2 را از مهمترین عوامل خطر برای ابتلا به كرونا عنوان كرد و گفت این بیماریها در كشورهای دارای الگوی غذایی ناسالم شایعتر است.
وی با بیان اینكه مصرف بالای چربیهای اشباع، مصرف زیاد قند و شكر، نمك و مصرف ناكافی میوه و سبزیجات از مشخصات رژیم غذایی ناسالم است، توصیه كرد: افراد در رژیم غذایی خود چربی غیر اشباع را جایگزین چربی اشباع كنند. چراكه مطالعات نشان داده كه چربی اشباع باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن میشود.
وی با اشاره به عنصر "روی" به عنوان یك ماده غذایی سالم كه باعث رشد سلولی و تقویت سیستم ایمنی بدن میشود، گفت: مصرف" روی" باعث تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابله با بیماری های سارس و انفلوآنزا می شود، ولی 20 درصد مردم دنیا با كمبود این ماده غذایی روبرو هستند. همچنین كمبود روی در افراد مسن شایع تر است؛ اما افراد میتوانند با مصرف به اندازه گوشت قرمز و سفید، لوبیا، عدس، دانه ها و انواع مغزها این عنصر را دریافت كنند.
وی در ادامه به معرفی موادغذایی دارای آنتی اكسیدان مانند توت، انگور، شكلات، روغن زیتون و پیاز پرداخت و توصیه كرد: افراد این مواد غذایی را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانند و سیستم ایمنی بدن خود را تقویت كنند.
عجمی همچنین با اشاره به ماده گیاهی هیدروكسی تیروزول كه در روغن زیتون به وفور یافت میشود، گفت: این ماده می تواند از انواع بدخیمیها پیشگیری كند . یك آنتی ویروس قوی است و میتواند آسیب ریه را كاهش دهد. از آنجا كه در بیماری كووید19 مهم این است كه بتوان از رشد عفونت پیشگیری كرد، شاید بتوان از آن به عنوان راهی جنبی در درمان كرونا استفاده كرد.
وی همچنین به زردچوبه به عنوان یك ادویه بسیار مفید كه در اكثر كشورهای آسیایی استفاده میشود اشاره كرد و گفت: زردچوبه یك آنتی اكسیدان قوی است كه همچنین میتواند بروز الزایمر را به تاخیر بیاندازد .
این متخصص همچنین با اشاره به اثر مطلوب ویتامین Cدر جلوگیری از عفونت های دستگاه تنفس فوقانی، سیب و مركبات را یكی از اصلیترین منابع تامین این ویتامین معرفی كرد.
وی همچنین با اشاره به اثر ویتامین Dدر جلوگیری از پوكی استخوان، نقش این ویتامین را در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار موثر توصیف كرد و گفت: افراد میتوانند با مصرف زرده تخم مرغ، ماهی و جگر به جذب ویتامین Dدر بدن خود كمك كنند.
وی با اشاره به نقش مهم ویتامین D در بهبود عملكرد سیستم ایمنی، گفت: بین سطح ویتامین D با میزان ابتلای كووید 19 ارتباط معكوس وجود دارد. اگر سطح این ویتامین در بدن پایین باشد، احتمالا مستعد ابتلا به عفونت باشیم و دوره ریكاوری بیماری نیز بیشتر میشود.
دكتر عجمی كنترل استرس، اضطراب و خواب را راهی موثر برای پیشگیری از عادات غذایی ناسالم عنوان كرد و گفت: باید سعی كنیم از مواد غذایی كه احساس نشاط ایجاد میكنند بیشتر استفاده كنیم.
این متخصص تغذیه در پایان افزود: افراد با اتخاذ سبك زندگی سالم می توانند احتمال ابتلای خود را به بیماریهای مزمن و همچنین كووید19 كاهش دهند.