غربالگری دو میلیون نفر در شهر تهران
شاهین محمدصادقی با اشاره به دستاوردهای طرح شهید قاسم سلیمانی عنوان كرد: از آنجا كه شهید قاسم سلیمانی هیچگاه كاری را نیمهكاره رها نكرده و تا پایان آن را ادامه میداد انشاءالله طرحی هم كه به نام ایشان مزین شده تا آخر و تا كنترل نهایی ادامه پیدا خواهد كرد، چنانكه بسیاری از استانها عدد فوتیشان به صفر نزدیك شده و امیدواریم به روزی برسیم كه هیچ فوتی در دنیا نداشته باشیم.
وی ادامه داد: در ابتدا حجم و تعداد بیماران به حدی بود كه همه مردم میدیدند كه واقعا وزارت بهداشت با همه زحمتی كه میكشید از پس این بیماری برنمیآمد و نیاز بود كه دیگر ارگانها نیز به كمك بیایند از این جهت بسیج به عنوان یك نهاد فراگیر كه همه اقشار را در خود جای میدهد حسب امر مقام معظم رهبری و با فرماندهی سپاه به كمك آمد، در واقع ما برای كمك آمدیم و اولینبار از استان خراسان رضوی در 19 آبان شروع كردیم ولی طرح به طور رسمی از اوائل آذر به صورت فراگیر طرح آغاز شد.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینكه طرح شهید سلیمانی 100 درصد علمی است، اظهار كرد: تعدادی از دانشمندان كشور، نمایندگان سابق ایران در سازمان بهداشت جهانی، رؤسای دانشگاهها و مسؤلان مختلف این طرح را در بسیج تهیه كردند و با تفاهمی كه بین بسیج و وزارت بهداشت انجام شد به مرحله اجرا درآمد، اولین مرحله این بود كه محور تصمیمات و اقدامات ما از درمان به بهداشت و پیشگیری برسد، در واقع برنامه ما مثل این بود كه در ورودی شهر نشسته و سیل را در ورودی آن منحرف كنیم تا به شهر نرسد.
محمدصادقی همچنین تصریح كرد: در این طرح هدف اصلی پیشگیری بود، لذا به سراغ پیدا كردن بیماران رفتیم و هم مراقبان سلامت و شبكه بهداشت و درمان و هم نیروهای بسیج با همكاری هم وارد این طرح شدند و در حال حاضر 250 هزار نیروی بسیجی در این طرح شركت دارند و بیمار یا فردی كه از بیمارستان مرخص شده در تور مراقبتی آورده و از او خواهش میكنند در منزل بماند، در واقع قسمت اول بیماریابی فعال، دوم؛ پاسخگویی به شرایط و جداسازی و قسمت سوم این است كه بستههای حمایتی را به آنها میرسانند.
رئیس بسیج جامعه پزشكی كشور با تأكید براینكه همه اقدامات و برنامهها به صورت فعال انجام میشود، گفت: بیمار پس از شناسایی باید در منزل بماند و مراقبان سلامت سراغ او میروند، آموزش میدهند، تست میگیرند و حتی در صورت نیاز مایحتاج ضروری را هم به او میرسانند، مواردی زیادی هم داریم كه افراد تمكن مالی دارند و ما از آنها خواهش میكنیم از خانه خارج نشوند و بسیجیها و اعضای هلال احمر لیست مایحتاج را از آنها میگیرند تا افراد بیرون از خانه نیایند.
وی با اشاره به اینكه این طرح در تغییر رنگ شهرها بسیار مؤثر بود، ادامه داد: در این طرح مهمترین كار پیدا كردن بیمار و به حداقل رساندن تماس او با سایر افراد است، در واقع برنامه ما به جای تحت فشار گذاشتن 80 میلیون نفر پیدا كردن یك درصد جامعه است، لذا افراد مشكوك به بیماری میتوانند با تماس با پایگاههای بسیج در مساجد، 4030، مراجعه به خانههای بهداشت خوداظهاری داشته باشند. ضمن اینكه علاقهمندان به همكاری با این طرح نیز میتوانند با مراجعه به پایگاه بسیج مساجد و پس از طی دوره آموزشی با ما همكاری كند.
این پزشك متخصص همچنین بیان كرد: مراقبان این طرح در تهران بیش از دومیلیون خانوار را تحت پوشش قرار دادند و در آذربایجان شرقی، ایلام و گیلان به تمام خانهها مراجعه كردند. در واقع در برخی از استانها فقط جاهایی رفتند كه آلوده و قرمز بوده و در برخی از استانها به همه خانهها مراجعه كردند. اما آنچه از دستاوردهای این طرح به شمار میرود همصدایی و همآوایی همه اقشار و گروهها و هماهنگی استاندار، رئیس دانشگاه، فرمانده سپاه، فرماندار و رئیس شبكه در استانها و شهرستانهای مختلف است.
رئیس اسبق دانشگاه علوم پزشكی در پایان تصریح كرد: پیشبینی این بود كه ایران هم مثل بسیاری از كشورها بالای 1000 مرگ را در سال 2021 تجربه كند، اما به واسطه حضور مردم، شبكه بهداشت و درمان و بسیجیان به جای 1000 فوتی به 69 فوتی رسیدیم و طرح شهید سلیمانی نشان داد كه وقتی پای مصالح ملی و سلامت مردم وسط باشد با هماهنگی و همدلی میتوانیم از هر بحرانی عبور كنیم. اما این را هم بدانیم كه ویروس با كسی تعارفی ندارد، لذا مردم همچنان باید از برگزاری اجتماعات و دورهمیها پرهز كنند تا به فضل الهی روز بدون ویرس را جشن بگیریم.