هشدار می دهم عادی انگاری نكنیم

آغاز خیز ملایم بیماری

1399/11/06
|
07:27

علیرضا رئیسی، گفت: داشتیم به عدد 500 مرگ و میر روزانه می‌رسیدیم كه با همكاری همه این عدد در دی ماه به حدود 70 مرگ و میر روزانه رسید.

وی افزود: خوشبختانه به عددی كه سازمان‌های بین المللی برای مرگ و میر بیماران كرونایی در ایران پیش بینی كرده بودند، نرسیدیم.

رئیسی تاكید كرد: متأسفانه افراد جوان این بیماری را به دیگران كه سن بیشتری دارند، منتقل می‌كنند و عامل مرگ و میر می‌شوند.

وی با عنوان این مطلب كه در حال حاضر شهر قرمز نداریم، گفت: 272 شهر آبی داریم.

رئیسی افزود: هشدار بدهم كه نباید ساده انگاری كنیم. همین ویروس هم می‌تواند جهش پیدا كند و اگر پروتكل‌ها را سختگیرانه رعایت نكنیم، موج چهارم كرونا اتفاق می‌افتد.

وی ادامه داد: چند عامل اصلی كه مهم‌ترین آنها تجمعات است. مخصوصاً در سرما كه فضاها بسته است، باعث انتقال بیماری می‌شود.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با كرونا، گفت: احتمال گردش ویروس انگلیسی در كشور می‌تواند ما را غافلگیر كند. كادر درمان واقعاً خسته اند و فشار زیادی را در 11 ماه گذشته تحمل كرده‌اند.

وی افزود: خیلی از این نیروها نتوانسته‌اند در این مدت خانواده خود را ببینند. خواهش من از مردم این است كه رعایت كنند.

وی افزود: افزایش بیماران سرپایی هشدار دهنده است و بعضی از استان‌ها از جمله استان تهران، اصفهان، فارس، یزد، كرمان، هرمزگان، خراسان رضوی و…، به صورت خفیف شاهد افزایش موارد سرپایی بیماران هستیم.

رئیسی ادامه داد: راهپیمایی 22 بهمن امسال به شكل دیگری برگزار می‌شود. به طوری كه در ستاد ملی مقابله با كرونا، مصوب شد به شكل موتوری و خودرویی باشد و هیچ تماشاگری وجود ندارد و كسی حق پیاده شدن از وسیله نقلیه را ندارد.

وی افزود: حتماً نیاز هست با توجه به تغییر وضعیت بیماری، پروتكل‌ها نیز بازنگری شود.

رئیسی به ترددها اشاره كرد و گفت: ترددهای غیر ضرور 47 درصد افزایش پیدا كرده و این می‌تواند باعث انتقال بیماری شود.

وی با اشاره به خیز ملایم بیماری در برخی از استان‌های كشور، ادامه داد: محدودیت‌های جدیدی با توجه به تغییر رنگ شهرها اعمال خواهد شد.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با كرونا، گفت: با توجه به تغییر رنگ‌ها، محدودیت‌های قرمز به نارنجی و نارنجی به مناطق زرد انتقال می‌شود.

رئیسی تاكید كرد: امسال را با همین وضعیت سپری كنیم، تا عید آرامی داشته باشیم.

وی به ساخت واكسن اشاره كرد و گفت: سه نوع واكسن در حال تولید و ساخت است. اما، به دلیل زمان بر بودن ساخت واكسن، پیش بینی می‌كنیم تا خرداد 1400 به واكسن برسیم.

دسترسی سریع