رد پای ویروس دوباره نمایان شد

زنگ خطر در 6 استان

1399/11/06
|
07:07

آن طور كه از لابه لای گفته‌های مسئولان وزارت بهداشت می‌توان برداشت كرد، این است كه بیماری كووید 19 دوباره خیز گرفته و آرام آرام در حال افزایش مجدد موارد ابتلاء است. این وضعیت در كلانشهر تهران و البته یكی دو شهر بزرگ دیگر كشور هم مشهود است.

محمدرضا ظفرقندی رئیس كل سازمان نظام پزشكی ایران، با عنوان این مطلب كه شواهد از افزایش نگران كننده تعداد مبتلایان و مراجعان برای دریافت خدمات درمانی پس از تجمعات و سفرهای اخیر حكایت دارد، گفت: این وضعیت به خصوص در 6 استان مشهود است.

وی نسبت به روند صعودی آمار مراجعان بیماران مبتلا به كرونا هشدار داد و افزود: این موضوع موجب نگرانی جدی است. به هر صورت بعد از برگزاری تجمعات شاهد افزایش آمارها هستیم و این نشانگر آن است كه باید نظارت بیشتر بر اجرای دستورالعمل‌ها وجود داشته باشد.

رئیس كل سازمان نظام پزشكی ایران، ضمن تاكید بر رعایت دستورالعمل‌ها و پروتكل‌های ابلاغی، گفت: نباید این تصور كه دوران سخت كرونا را پشت سر گذاشته ایم و وضعیت خوب شده است به مردم انتقال داده شود. واقعیت این است كه هر بار به مردم این تصویر كه اوضاع خوب شده است ارائه می‌شود شاهد كاهش رعایت توصیه‌ها و مجدداً افزایش آمارها هستیم.

ظفرقندی افزود: در حال حاضر تأمین واكسن در سریع‌ترین زمان ممكن باید مورد توجه قرار بگیرد، چرا كه واكسیناسیون می‌تواند چرخه بیماری را قطع كند و زنجیره انتقال ویروس را در موارد متعدد دچار گسست كند.

در همین حال، علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با كرونا در كلانشهر تهران، با اشاره به آمار 1916 بیمار بستری با تشخیص كرونا در بیمارستان‌های استان تهران، گفت: این آمار با یك رشد سه درصدی در شبانه روز گذشته همراه بوده است.

آمارها نشان می‌دهد كه میزان ترخیص در تهران كاهش پیدا كرده و از 300 نفر به 150 بیمار كاهش یافته است. این در حالی است كه در 24 ساعت گذشته میزان مرگ و میر 1,4 برابر نسبت به 24 ساعت ماقبل آن افزایش یافته است.

فرمانده ستاد مقابله با كرونا در كلانشهر تهران، یادآور شد: در طول هفته‌های اخیر با كاهش رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی در تهران رو به رو هستیم كه می‌تواند زنگ خطر جدی و پیش درآمد بروز امواج بعدی بیماری در تهران باشد.

زالی یادآور شد: معدل رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی در دو هفته قبل به عدد 76,3 درصد رسیده بود، اما متأسفانه این عدد در هفته گذشته به 75.4 درصد تقلیل پیدا كرد.

وی درباره افزایش ابتلای گروه‌های سنی بین پنج تا 17 سال توضیح داد: ابتلای این گروه سنی به كرونا در دو هفته گذشته در تهران افزایش یافته است؛ در حالی كه عدد بستری این گروه سنی قبل از آذر ماه بین 1,5 تا 2 درصد متغیر بود اما این عدد اكنون بین هشت تا 10 درصد رسیده است.

زالی یادآور شد: یكی از دلایل این موضوع می‌تواند این باشد كه ما با شكل‌های جدیدی از بیماری رو به رو هستیم كه جوانان و نوجوانان را درگیر می‌كند، دیگر اینكه ممكن است جوانان بیشتر در معرض ارتباطات اجتماعی قرار گرفته باشند. علاوه بر اینها ممكن است الگوی حضور در شهر به گونه‌ای بوده باشد كه جوانان بیشتری در معرض ابتلاء به كرونا قرار گرفته باشند.

وی افزود: حتی اگر نسبت به اسفند 98 میزان مرگ و میر گروه صفر تا پنج سال را در نظر بگیریم كه آن زمان حدود 0,4 تا 0.5 درصد بود، این میزان در دی ماه امسال به 4.4 درصد رسیده است.

زالی با بیان اینكه عدد مولد پایه در تهران هر هفته به عنوان یك شاخص مهم مورد تحلیل قرار می‌گیرد، افزود: متأسفانه در اواخر هفته گذشته این عدد به 1,1 رسید.

وی با بیان اینكه عدد مولد پایه اگر بالاتر از یك باشد نشان دهنده رو به تزاید بودن اپیدمی است و اگر زیر یك باشد نشان دهنده كاهش بیماری است، اظهار كرد: در دو هفته قبل عدد مولد پایه در استان تهران 0,99 بود اما متأسفانه در هفته گذشته این عدد به 1.1 درصد رسید.

همانطور كه علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با كرونا، نسبت به خیز ملایم بیماری در برخی از نقاط كشور ابراز نگرانی كرده است، باید گوش به زنگ باشیم تا دوباره گیر این ویروس نیافتیم. كادر بهداشت و درمان كشور، متحمل سختی‌ها و مشقات فراوان شده‌اند و درست نیست كه تن خسته آنها را دوباره و برای چندمین بار بلرزانیم.

اگر قرار است یك نوروز بی دلهره را جشن بگیریم و فارغ از دغدغه‌ها و استرس‌های ویروس كشنده كرونا، در كنار سفره هفت سین بنشینیم، می‌بایست مراقب دو ماه پایانی سال باشیم.

دسترسی سریع